Основателят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин заяви

...
Основателят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин заяви
Коментари Харесай

Пригожин: Бахмут няма да падне през следващите два дни

Основателят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи през днешния ден, че е малко евентуално град Бахмут да падне в идващите два дни под контрола на неговите сили,  предаде Ройтерс.

Боевете се водят към позициите на украинските бойци, които са се укрепили в спонтанна " цитадела " в южната част на града.

Украинският град Бахмут, прочут в Русия с името Артьомовск от руската ера, е в руини след месеци на интензивни боеве сред украинските и съветските сили, написа Българска телеграфна агенция.

" Бахмут към момента не е високомерен ", съобщи Пригожин в Телеграм. " Малко е евентуално Бахмут да бъде високомерен на следващия ден или вдругиден. "

" Има един квартал, прочут като " Самолетът " - той е като непревземаема цитадела от многоетажни здания в югозападната част на Бахмут, където се водят необикновено тежки сражения ".

Русия се пробва да превземе Бахмут от предишното лято в най-дългата и кървава борба във войната, само че украинските бранители устояха. Ако Русия превземе града, това би се трансформирало в доста значима причина за нахлуване към два по-големи града в Донецкия район, които  отдавна се стреми да превземе: Краматорск и Славянск.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР