Основателят на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер Евгений Пригожин

...
Основателят на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер Евгений Пригожин
Коментари Харесай

Пригожин пита в отворено писмо до Белия дом какво престъпление е извършила група Вагнер

Основателят на съветската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер " Евгений Пригожин написа отворено писмо до координатора на стратегическите връзки към Съвета за национална сигурност в Белия дом Джон Кърби, в което го пита какво закононарушение е направила организацията му, съобщи ТАСС.

" Уважаеми господин Кърби, имам въпрос към вас: можете ли да посочите какво закононарушение е направила ЧВК " Вагнер "? ", се споделя в писмото, оповестено през днешния ден в Телеграм от пресслужбата на Пригожин, и представено и от Ройтерс.

Кърби заяви през вчерашния ден, че американското държавно управление ще разгласи " Вагнер " за транснационална незаконна организация, което ще разреши на Съединени американски щати и други страни да лимитират интернационалния бизнес на наемническата войска и интернационалната ѝ мрежа от поддръжници.

" Вагнер " е незаконна организация, виновна за зверства и нарушавания на човешки права в Украйна и по света, съобщи Кърби, представен от международните организации. Той сподели също, че идната седмица американското държавно управление ще наложи съответни наказания против групата " Вагнер ", само че не посочи какви.

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР