Основателят на руската частна армия Вагнер Евгений Пригожин изрази увереност,

...
Основателят на руската частна армия Вагнер Евгений Пригожин изрази увереност,
Коментари Харесай

Руските медии със забрана да отразяват Пригожин?

Основателят на съветската частна войска " Вагнер " Евгений Пригожин изрази убеденост, че висши чиновници на Кремъл са забранили да се оповестява за него в държавните медии, оповестява " Ройтерс ".

Той предизвести, че сходен подвеждащ метод ще докара до ответна реакция от съветския народ до месеци.

на президента Владимир Путин, придобил необятна популярност в 15-месечната война в Украйна.

По специалност ресторантьор, предходната седмица той се пошегува, че п рякорът му би трябвало да бъде " касапинът на Путин ", а не " готвачът на Путин ".

Бойците от групата мупо-рано този месец, само че ролята му за успеха беше омаловажена от държавната телевизия.

61-годишният Пригожин си сътвори име, като наложи брутална дисциплинираност на наемниците си и употребява циничен език и затворнически диалект по отношение на, в това число към министъра на защитата Сергей Шойгу.

Показателно за това до каква степен се счита, че Пригожин е нарушил табутата на Русия на Путин, в продължение на 20 часа държавната телевизия не отрази завладяването на Бахмут нито излъчи победната тирада на шефа на " Вагнер " .
 Шут или бунтовник - Пригожин демонстрира двете действителности в Русия
Шут или бунтовник - Пригожин демонстрира двете действителности в Русия

Неговата смелост разкрива напрежението, което войната оказва върху 23-годишната политическа система на Путин

Запитан за хипотетичната възбрана да бъде отразяван в държавните медии, Пригожин си послужи с редица съветски поговорки, с цел да се присмее на виновните за разпореждането: " Забраненото постоянно е по-сладко ".

" Вагнер " не е хлъзгав сапун, който бюрократите са привикнали да бутат навсякъде; " Вагнер " е шило, острие, който не можеш да скриеш ", посочи той и добави, че е безусловно уверен, че отразяването му в медиите е неразрешено.

" Фактът, че високопоставените бюрократи, тези кули на Кремъл, се пробват да затворят устите на всички, с цел да не приказват за " Вагнер ", единствено ще даде още един подтик на хората.

По негови думи  сходен метод би провокирал ответна реакция от съветския народ.

" В дълготраен проект - дълготраен проект са два или три месеца - те ще получат удар от хората, че се пробват да запушат устите и ушите на всички ", предизвести Пригожин.

Кремъл и Министерството на защитата пренебрегват изблиците на Пригожин, които, наподобява, нарушават разпоредбите на строго следената политическа система, основана от Путин, откогато той зае най-високия пост в Кремъл през1999 година
 Пригожин зове елитът да поведе Русия в действителност
Пригожин зове елитът да поведе Русия в действителност

И предизвестява Русия за гражданска война сходна на 1917 година

След като Пригожин разгласи победа в Бахмут, Кремъл бяха нужни 10 часа, с цел да разгласява малко изказване от 36 думи, с което и въоръжените сили за " освобождението " на Артьомовск - наименованието на Бахмут от руско време, което употребява Русия. Името на Пригожин не се загатва.

В неделното си аудиообръщение шефът на " Вагнер " съобщи, че 72 000 украински бойци са били убити в " месомелачката " на Бахмут , а към 100 000 до 140 000 украински бойци са били ранени.

Нито Украйна, нито Русия разгласяват броя на жертвите, само че Киев твърди, че загубите на Русия в Бахмут са големи, защото тя е била атакуващата страна.

Украйна убеждава, че силите ѝ към момента управляват дребна част от града.
 ISW: Обвиняват Пригожин, че готви прелом против Путин
ISW: Обвиняват Пригожин, че готви прелом против Путин

Русия прегрупира силите си в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР