Основателят на портала Уикилийкс Джулиан Асандж е готов да се

...
Основателят на портала Уикилийкс Джулиан Асандж е готов да се
Коментари Харесай

Асандж разкри условията, при които е готов да се предаде на британските власти

Основателят на портала Уикилийкс Джулиан Асандж е подготвен да се съобщи на английските управляващи, в случай че получи документално известие от Обединеното кралство, че не е екстрадиран, съобщи юристът му в Еквадор пред РИА Новости.

" Това изискване би трябвало да бъде в писмена форма, като съглашение сред страните (Еквадор и Великобритания), като се открива, че няма да има екстрадиция нито в Съединените щати, нито в трети страни... Ако това изискване бъде изпълнено, Асандж ще се яви пред английското правораздаване " разгласи юристът.

Главният прокурор на Еквадор Иниго Салвадор Крешо разгласи в четвъртък два вероятни разновидността за развиване на обстановката с Джулиан Асанж, като и двата бяха отхвърлени от създателя на портала Уикилийкс.

Според него " той може да се съобщи на английските управляващи по гаранциите, получени от еквадорската страна за интервал от не повече от шест месеца, при изискване че не е екстрадиран в друга страна или може да остане в посолството на Еквадор в Лондон при избрани правила.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР