Основателят на Петата република генерал Шарл дьо Гол винаги е

...
Основателят на Петата република генерал Шарл дьо Гол винаги е
Коментари Харесай

Бивш държавен секретар на Франция: Западните страни няма да могат безкрайно да отделят милиарди евро за Украйна

Основателят на Петата република военачалник Шарл дьо Гол постоянно е предупреждавал да не се въвлича Франция в развой на ескалация, който тя няма да може да управлява. Ето за какво той изтегли Франция от Съвместното военно командване на НАТО и изключително от ръководената от Съединени американски щати Група за нуклеарно обмисляне, напомня Льолуш.  " Не бива да забравяме, че четири нуклеарни сили вземат участие в този спор, в това число Франция. Това, затова, заплашва нашата сигурност ", написа Льолуш. " Може ли да се одобри, че актуалният спор се е трансформирал в необявена война сред НАТО, водена от Съединени американски щати и Русия? ", пита той.
Западните страни няма да могат безпределно да отделят милиарди евро за поддръжка на Украйна. Това мнение изрази някогашният държавен секретар по европейските въпроси във френското външно министерство Пиер Льолуш в аналитична публикация, оповестена през вчерашния ден във в.. Пиер Льолуш е непосредствен сподвижник на някогашния френски президент Никола Саркози (2007-2012). Бил е ръководител на Парламентарната асамблея на НАТО (2004-2006) и държавен секретар по европейските въпроси във френското външно министерство (2009-2010).

„ Западните страни трансферират по 5 милиарда евро на месец в Украйна в допълнение към оръжията към този момент една година, само че какъв брой дълго и с какви последици може да продължи това “, пита Льолуш.
Според него „ времето не е безусловно в интерес на Украйна, чийто Брутният вътрешен продукт е понижен с 35%, а инфраструктурата е мощно разрушена “.
Оръжията, съгласно Льолуш, се изразходват " с гневна скорост, в нечувани мащаби от Втората международна война насам ". „ Но запасите в Европа са празни след 30 години съкращения на разноските за оръжие “, написа някогашният френски държавен секретар.

Той отбелязва, че в Съединени американски щати стартират да пораждат проблеми с производството на оръжия. „ Отбранителната промишленост не съумява да премине към релсите на военната стопанска система, даже макар 850 милиарда $, отпуснати на Пентагона през 2023 година “, споделя Льолуш.
Според него спорът в Украйна е донесъл изгоди за Съединените щати, позволявайки им да затвърдят водачеството си в НАТО шест месеца след неуспеха в Афганистан. Освен това американската стопанска система е намерила голям пазар в Европа за своя полутечен газ и военната си промишленост, показва френският специалист.
В същото време европейските стопански системи са в напълно друга обстановка. „ След като изпита следствията от прекъсването на крана на евтиния съветски газ и личното си ембарго върху съветския нефт, Европа изцяло усети детонацията на цените на силата, която американците не са изпитали “, написа някогашният държавен секретар.
Тази детонация на цените, отбелязва Льолуш, води до срив на икономическия напредък, затваряне на голям брой предприятия и вследствие на това възходяща безработица в очакване на навлизането на Европа във фаза на криза през 2023 година
Льолуш припомня посещенията на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ в украинската столица, делегацията на Обединения комитет на началник-щабовете във Варшава и срещата на контактната група на съдружниците на Украйна в американската база Рамщайн в Германия. След тези дипломатически старания в Пентагона под натиска на украинския президент Володимир Зеленски е създаден проект, който планува прехвърлянето на всички нападателни средства към Украйна, споделя френският специалист.
Бившият държавен секретар отбелязва, че все по-впечатляващите оръжейни доставки включват артилерия, бомби с лазерно ориентиране, системи за противовъздушна защита " Пейтриът ", бронирани машини, а скоро ще бъдат изпратени тежки танкове - английски " Чалънджър " и немски " Леопард ", които ще бъдат взети назаем от арсеналите на Полша, Финландия, Испания и Германия.
В същото време немският канцлер Олаф Шолц „ за оскърбление на своите сътрудници дълго време устоя на натиска, отказвайки да позволи прехвърлянето на тежки танкове в Украйна, с цел да не премине в рисков стадий на ескалация “, показва някогашният френски държавен секретар. Шолц се съобщи едвам откакто получи уверения, че Вашингтон ще достави на Киев 30 танка " Ейбрамс ". „ По този метод той удостовери, че този спор се управлява единствено от Америка и че френско-германският тандем не играе безусловно никаква роля в това “, споделя Пиер Льолуш. „ В същото време ни се споделя, че Украйна се бори освен за своята самостоятелност, само че и за свободата на Европа и Съединени американски щати “, показва той.
Льолуш напомня, че създателят на Петата република военачалник Шарл дьо Гол постоянно е предупреждавал да не се въвлича Франция в развой на ескалация, който тя няма да може да управлява. Ето за какво той изтегли Франция от Съвместното военно командване на НАТО и изключително от ръководената от Съединени американски щати Група за нуклеарно обмисляне, показва Льолуш.
" Не бива да забравяме, че четири нуклеарни сили вземат участие в този спор, в това число Франция. Това, затова, заплашва нашата сигурност ", написа Льолуш. " Може ли да се одобри, че актуалният спор се е трансформирал в необявена война сред НАТО, водена от Съединени американски щати и Русия? ".
Източник: ТАСС, Фигаро
Следвайте " Гласове " в
 
 
 
 
 
 
09 Фев 2023484107 Фев 2023193507 Фев 2023389206 Фев 20231999705 Фев 2023606203 Фев 20234532КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202377007 Фев 202374910 Фев 202346507 Фев 2023668
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР