Основателят на он лайн университета Skillbox Игор Коропов, който бе

...
Основателят на он лайн университета Skillbox Игор Коропов, който бе
Коментари Харесай

Един от най-богатите млади руснаци Игор Коропов се удави в Черно море

Основателят на он лайн университета Skillbox Игор Коропов, който бе включен в листата на Форбс за най-обещаващи млади съветски бизнесмени, най-вероятно се е удавил, оповестява Лента.ру.

Коробов изчезна преди дни в Сочи. Доброволците, които започнаха да го търсят, са намерили в морето тяло на мъж в региона на Имеретиската равнина. То е изпратено за идентификация и е съвсем несъмнено, че е на изчезналия мъж.

По-рано в морето бе открита и раницата на Коропов.

Вечерта на 1 ноември, неделя, когато имал почивен ден, Коропов се настанил в хотел „ Радисън “ в Сочи. След вечерята пил малко алкохол и към 3 ч. сутринта излязъл от хотела. В понеделник, 2 ноември, той е трябвало да бъде онлайн, само че не се появил.

По-късно на кея, където очевидци са видели предприемача, е открит телефонът му. Хора от обкръжението на Коропов споделят, че в деня на изгубването си той " се е разхождал със скутера си ". Следственият комитет е почнал следствие.

През май Коропов влезе в класацията на списание " Форбс " " 30 под 30 ", която включва 30-те най-обещаващи руснаци на възраст под 30 години.

Игор Коропов е съосновател и програмен шеф на платформата за он лайн обучение Skillbox, стартирана през 2016 г.  За четири години, от два курса по уеб дизайн и уеб разработка, Skillbox набъбна до 150 стратегии, в които учат 40 000 студенти. Оборотът през 2018 година надвиши 340 милиона рубли.

В момента в уеб страницата на университета има акция за „ ликвидация на познания “ и таксата за всички он лайн курсове е понижена с 50%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР