Основателят на най-голямата фирма за производство на месо, базирано на

...
Основателят на най-голямата фирма за производство на месо, базирано на
Коментари Харесай

Фирма за растителни продукти иска данък върху месото

Основателят на най-голямата компания за произвеждане на месо, основано на растителни артикули, счита, че облагането на класическото месо с налог ще понижи неговата консумация.

Итън Браун поддържа „ свинския налог “ върху действия, които основават неподходящи странични резултати за обществото, написа „ Би Би Си “.

По думите му данъчното облагане би могло да помогне на разрастващите се пазари да влагат в растителни протеини, само че критиците настояват, че сходна мярка би повишила разноските за живот. На този декор Браун твърди, че потребителите към този момент избират да ядат по-малко месо.

Стоките на Beyond Meat са създадени от съставки като грах и специфичния фасул мунг и са боядисани с естествени оцветители като сока от цвекло и екстракта от ябълка. Растителното месо обаче може да е доста по-скъпо от животинското. Според Браун цената ще падне с времето.

Данък върху потреблението на месо несъмнено би бил в интерес на компании като Beyond Meat, тъй като ще направи продуктите им по-евтини, счита Ребека Шоунеман, анализатор в американската компания за финансови услуги Morningstar. Колко преимущество би дало зависи от това „ какъв брой забележителен би бил данъкът “.

Същевременно скорошно изследване на Morningstar демонстрира, че световният пазар на месо е коствал 1.4 милиарда $ предходната година и пораства. Цената е значим фактор за потребителите. Анкета измежду 3 хиляди души на Citi Bank открива, че 32% от хората отхвърлят месото на растителна основа, тъй като е прекомерно скъпо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР