Основателят на наемническата група Вагнер Евгений Пригожин предупреди, че Русия

...
Основателят на наемническата група Вагнер Евгений Пригожин предупреди, че Русия
Коментари Харесай

В Русия може да започне революция, подобна на тази през 1917 г.

Основателят на наемническата група " Вагнер " Евгений Пригожин предизвести, че Русия може да се сблъска с гражданска война, сходна на тази от 1917 година, и да загуби спора в Украйна, в случай че елитът не се заеме съществено с воденето на войната, съобщи Ройтерс.

Олигархът съобщи, че в политическите му възгледи доминират любовта към родината и служенето на президента Владимир Путин, само че предизвести, че Русия е застрашена от разтърсвания.

Пригожин акцентира, че не има вяра в съществуващата оптимистична позиция, че Западът ще се умори от войната и Китай ще посредничи за спокойно съглашение. " Вместо това ", сподели той, " Киев приготвя контранастъпление, целящо изтласкване на съветските войски назад към границите ѝ преди 2014 година ", когато Москва анексира Крим.

" Украйна ще се опита да обкръжи източния украински град Бахмут, в който се водят интензивни боеве, и да нападна Крим ", добави той.

" Най-вероятно този сюжет няма да е добър за Русия, тъй че би трябвало да се подготвим за тежка война ", акцентира Пригожин в изявление. " Намираме се в такова положение, че можем да загубим Русия ", добави той. " Трябва да въведем военно състояние ", сподели още предприемачът.

Пригожин съобщи, че прякорът му " Готвача на Путин " е малоумен, защото не може да готви и в никакъв случай не е бил готвач, като се пошегува, че " Касапина на Путин " може би е по-подходящ прякор.

" Можеха просто да ми дадат прякор незабавно - Касапина на Путин, и всичко щеше да е наред ", сподели той. Според него, в случай че елементарните руснаци не престават да получават децата си в поцинковани ковчези, до момента в който децата на елита " си клатят задниците " на слънце, Русия ще бъде изправена пред разтърсвания по сходство на революциите от 1917 година, довели до революция.

" Това разделяне може да приключи както през 1917 година с гражданска война ", сподели той. " Първо ще се надигнат бойците, а по-късно - и техните близки ", предизвести олигархът. " Вече има десетки хиляди от тях - родственици на убитите. И евентуално ще станат стотици хиляди - не можем да избегнем това. "

Засега министерството на защитата не е коментирало изявлението.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР