Основателят на Microsoft Бил Гейтс вярва, че човечеството може да

...
Основателят на Microsoft Бил Гейтс вярва, че човечеството може да
Коментари Харесай

Бил Гейтс очаква нови пандемии през следващите 20 години

Основателят на Microsoft Бил Гейтс има вяра, че човечеството може да чака с 50 % възможност нова пандемия през идващите 20 години. Той изрази това мнение в изявление, оповестено в неделя за испанския вестник El Diario, представено в интернационалните медии.

" Може да пристигна от вирус, който към този момент знаем. Може да е тип грип, друг вид ковид ", сподели той. И това най-малко ще ни разреши да имаме известни знания по какъв начин да се лекуваме доста бързо и ваксина.

" Но може да е нещо друго ", добави американският бизнесмен. " Това може да е основан от индивида вирус, биотерорист, който го е създал и съзнателно го е популяризирал. Това е доста заплашителен сюжет, тъй като биха могли да се опитат да го разпространят на разнообразни места в това време. Или може да е нещо, което идва от естествения свят. Човешката популация нараства и ние нахлуваме в нови екосистеми. Ето за какво изчислих, че има 50% късмет през идващите 20 години да имаме естествено зараждаща пандемия като последица от изменението на климата “, разясни Гейтс.

За да се борим против пандемиите, предприемачът предлага основаването на „ екип за световен епидемиологичен отговор и готовност “, който той съпоставя с пожарникарите.

„ Това, което предлагам, ще изисква 25% нарастване на бюджета на Световната здравна организация и с това ще имаме екип от към 3000 души с разнообразни профили “, добави Гейтс. Той не има вяра, че епидемията от маймунска шарка ще се трансформира в огромна нова пандемия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР