Основателят на Meta Марк Зукърбърг изпадна до 12-то място в

...
Основателят на Meta Марк Зукърбърг изпадна до 12-то място в
Коментари Харесай

Зукърбърг изпадна от десетката на най-богатите хора в света

Основателят на Meta Марк Зукърбърг изпадна до 12-то място в листата на най-богатите хора в света, откакто акциите на компанията му паднаха в четвъртък. Това се вижда от рейтинга на милиардерите на списание Forbes („ Форбс “), който се сформира в действително време.

В момента положението му се прави оценка на 84,8 милиарда $, откакто Зукърбърг загуби за едно денонощие 29,7 милиарда $ (25,9%), както демонстрира рейтингът. Ежедневното понижение на капитала му е едно от най-големите в историята, Зукърбърг може би е изпреварен единствено от Илон Мъск в този лист с антирекорди, написа списанието. Миналата година шефът на Tesla загуби 33 милиарда $ за един ден.

Зукърбърг е в топ 10 на най-богатите хора от 2015 година, съгласно CNN. В сряда Meta разгласява тримесечен доклад със слаби прогнози за напредък и по-нисък чист приход. В допълнение, компанията регистрира тримесечен спад в броя на потребителите, което се изяснява, наред с други неща, с нарасналата конкуренция на платформата TikTok, написа Forbes. Инвеститорите обърнаха внимание и на предстоящото нарастване на разноските заради развиването на концепцията за метавселената. В резултат акциите на Meta паднаха с 26% до четвъртък вечерта (капитализацията понижа с повече от 230 милиарда долара), което бе най-лошото показване за компанията, наричана преди Фейсбук („ Фейсбук “), от лизането й на борсата през 2012 година Зукърбърг има почти 13% от компанията си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР