Основателят на компанията Мета (Meta), с предишно име Фейсбук (Facebook)

...
Основателят на компанията Мета (Meta), с предишно име Фейсбук (Facebook)
Коментари Харесай

Спад на акциите на Meta изхвърли Зукърбърг от Топ 10 на най-богатите

Основателят на компанията " Мета " (Meta), с предходно име " Facebook " (Facebook) Марк Зукърбърг падна на 12-то място в листата на най-богатите хора на света, откакто акциите на компанията му поевтиняха в четвъртък. Това сочат данните за рейтинга на милиардерите на списание " Форбс " (Forbes), който се поддържа в действително време.

В петък положението на Зукърбърг се прави оценка на 84.8 млрд, $, като за денонощие той е изгубил 29.7 милиарда $ или 25.9% от благосъстоянието си. Това е едно от най-крупните денонощни съкращения на капитала в историята на класацията. Досега повече е губил за 24 часа единствено създателят на " Тесла " (Tesla) Илон Мъск, който предходната година се раздели с 33 милиарда $ за толкоз малко време.

Зукърбърг влезе след десетте най-богати хора в света през 2015 година

В сряда компанията му Meta разгласява тримесечен доклад със слаби прогнози за растежа и за понижение на чистата облага. Обявен бе и спад на потребителите, което беше обяснено с конкуренцията на платформата Тик-Ток (TikTok), написа Forbes. Инвесторите също по този начин са обърнали внимание и на упования растеж на разноските по отношение на развиването на концепцията на Зукърбърг за метавселената.

Така в четвъртък вечерта акциите на Meta паднаха с 26 на 100, с което капитализацията на компанията се снижи к над 230 милиарда $, което стана най-лошият резултат за компанията от излизането ѝ на борсата през 2012 година Зукърбърг има към 13 % от акциите в компанията.

Според рейтинга на милиардерите на Блумбърг обаче Зукърбърг заема 10-о място с капитал от 89.6 милиарда $. Агенцията прави оценка загубата на шефа на " Мета " от спада на акциите на 31 милиарда $.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР