Основателят на компании Амазон и Блу ориджин Джеф Безос ще

...
Основателят на компании Амазон и Блу ориджин Джеф Безос ще
Коментари Харесай

Джеф Безос дарява 200 млн. долара на емблематичен изследователски комплекс

Основателят на компании " Амазон " и " Блу произход " Джеф Безос ще подари 200 милиона $ на емблематичния научноизследователски, учебен и музеен комплекс " Смитсониън инститюшън ", съобщи Франс прес, като се базира на официално съобщение на Безос.

Седемдесет милиона $ ще бъдат предоставени за възобновяване на националния Музей на въздухоплаването и космоса, а останалите 130 милиона - за основаването на нов учебен център, който ще носи името на Безос - най-богатият човек в света.

Център за професионално образование " Джеф Безос " ще се намира в сърцето на Вашингтон. Той ще предлага стратегии и действия, които имат за цел да предизвикват учениците да се интересуват от науки и технологии, от инженерство, изкуства и математика.

От основаването си " Смитсониън " са радва както на федерално финансиране, по този начин и на щедростта на далновидни донори, съобщи секретарят на институцията Лони Бънч.

Основана през 1846 година " Смитсониън инститюшън " ръководи музеи, научноизследователски центрове и зоологическа градина. Той се дефинира като най-големия музеен, учебен и научноизследователски комплекс в света.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР