Основателят на китайският онлайн гигант Alibaba Джак Ма знае, че

...
Основателят на китайският онлайн гигант Alibaba Джак Ма знае, че
Коментари Харесай

Съветът на шефа на Alibaba за това как да подготвим децата си за технологичната революция

Основателят на китайският онлайн колос Alibaba Джак Ма знае, че изкуственият разсъдък ще промени света, само че съгласно него хората не би трябвало да се опасяват от това. Обаче би трябвало да са подготвени за измененията, които ще настъпят изключително на пазара на труда.

" През последните 200 години производството отвори работни места. Днес, поради изкуствения разсъдък и роботите, секторът към този момент не е моторът за нови такива ", разяснява Ма по време на събитието Bloomberg Global Business Forum в Ню Йорк.

От друга страна обаче той счита, че ще има нов подобен бранш и това ще е този на услугите, написа CNN Money.

" Когато приказваме за производството не би трябвало към този момент да го възприемаме като " Произведено в Китай " или " Произведено в Съединени американски щати ". То ще бъде " Произведено в интернет " ", счита шефът на Alibaba.

Притеснението на Джак Ма е обвързвано с образованието, което, по неговите думи, не приготвя младежите за бъдещето на пазара на труда.

" Начинът, по който учим децата си, ще докара до загубата им на работа в идващите 30 години ", показва предприемачът. " Ние би трябвало да ги научим да бъдат доста, доста новаторски, доста изобретателни. Само по този начин можем да сме сигурни, че ще имат работа ", добавя той.

Що се отнася до изкуствения разсъдък, Ма се пробва да бъде реалист, само че в това време и оптимист.

" Новите технологии ще унищожат доста специалности. В същото време обаче ще основат нови ", има вяра той, като прибавя: " Въпросът е дали ще бъдем подготвени за това и дали ще сме квалифицирани за тези нови специалности ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР