Основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд (SBF) ще бъде освободен под

...
Основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд (SBF) ще бъде освободен под
Коментари Харесай

Сам Банкман-Фрийд е с наложен домашен арест и гаранция за 250 млн. долара

Основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд (SBF) ще бъде освободен под предварителна гаранция от 250 млн. $, до момента в който чака съдебения си развой по осем федерални наказателни обвинявания, свързани с измамите в рухналата му крипто империя. Гаранцията е рекордна за историята на Съединени американски щати, само че парите и активите на такава стойност ще би трябвало да се платят единствено в случай че SBF наруши предварителните съглашения със съда.

Банкман-Фрийд беше екстрадиран по лично предпочитание от Бахамските острови в окръг Уестчестър в Ню Йорк в сряда вечер. Условията на подписката за неотклонение бяха контрактувани от прокурорите и юристите на Фрийд, а той ще се изправи пред съда в Ню Йорк на 3 януари.

Реклама
Ареста на Банкман-Фрийд на Бахамите дойда единствено месец след банкрута на FTX по искане на американските управляващи. Сега гаранцията за неотклонение е писмен ангажимент от страна на обвинения да се яви в съда, когато бъде разпоредено това. В подмяна Фрийд няма да бъде длъжен да дава отговор на цялостните условия за поръчителство на гаранцията. Той е упрекнат в осъществяване на многомилиардна машинация на своите вложители и клиенти, употребявайки потребителски средства за закупуване на парцели, политически дарения и нелегитимни покупко-продажби в своя хедж фонд Alameda Research.

Гаранцията е обезпечена със личен капитал, домът на неговото семейство, подписите на неговите родители и две други лица със " обилни " активи. В допълнение към пакета от 250 млн. $, който прокурорите нарекоха " най-голямата в миналото предварителна гаранция ", някогашният крипто милиардер също ще би трябвало да носи електронна гривна за наблюдаване, да се подложи на консултация за психологично здраве и да ограничи пътуванията си. На някогашния основен изпълнителен шеф на FTX също е неразрешено да открива нови кредитни сметки на стойност над 1000 $, както и да прави покупки над тази сума без позволение. Фрийд по-рано твърдеше, че към този момент има едвам 100 000 $ в банкова сметка.

Каролайн Елисън, изпълнителния шеф на Alameda и Гари Уанг, дясната му ръка във FTX, се признаха за отговорни в сряда по седем наказателни обвинявания, свързани с измами във FTX и ще сътрудничат на федералното държавно управление, с цел да избегнат затвор.

Последния път когато Фрийд приказва обществено, беше когато съдията го попита дали схваща следствията от нарушаването на съглашението му за гаранция. " Да, разбирам ", отговори той на съдията.
Реклама
Всички в Twitter са извънредно недоволни, че Фрийд ще прекара Коледа в дома на родителите си в Пало Алто, без да заплати нито стотинка авансово. Съгласно съглашението за освобождение, подадено на 22 декември, не се изискват пари в брой, които да бъдат подадени в съда. Съгласно съглашението, гаранцията се изплаща единствено в случай че Сам Банкман-Фрийд не се яви за бъдещи явявания в съда или наруши други условия на гаранцията си.

Стивън Маклърг, създател на Theseus Capital, основана на блокчейн платформа за ръководство на активи, туитна изказване, в което се показва, че на родителите на Фрийд не би трябвало да бъде разрешено да дават дома си като поръчителство на гаранцията от 250 милиона $, защото домът е закупен с " откраднати от консуматори средства от FTX. "

So parents, who bought a home in Bahamas with stolen FTX funds, will use their other home as collateral on the $250mm bail?
- Steven McClurg (@stevenmcclurg)
Свързани публикации FTX желае да си върне всички политически дарения, направени преди банкрута 20 декември 2022, 16:28 Nexo си купи офис постройка в градеж от компания на Заки Маджид 9 декември 2022, 06:40 Goldman Sachs възнамерява покупка на обезценени компании в криптосектора 7 декември 2022, 13:19 Сам Банкман-Фрийд: Крипто регулации ли? Всичко беше PR 20 ноември 2022, 08:25 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Крипто
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР