Основателят на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че новата му цел

...
Основателят на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че новата му цел
Коментари Харесай

Зукърбърг иска да създаде универсален AI

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг разгласи, че новата му цел е да сътвори повсеместен изкуствен интелект, прочут още като AGI. Според него това е бъдещето и той желае Meta да поведе сектора, оповестява The Verge.

" Става все по-ясно, че идващото потомство услуги изисква построяването на повсеместен разсъдък. Тази технология е толкоз значима и опциите са толкоз огромни, че би трябвало тя да е с отворен код и да е необятно налична, с цел да може всички да я употребяват отговорно ", споделя Зукърбърг в клип за Instagram.

AGI е деликатна тематика в ИТ промишлеността сега. Постигането на повсеместен AI, който да може да се оправя с всевъзможни тематики и задания по-добре от индивида, има своите изгоди, само че и огромни опасности. Според изданието Ars technica, с изявлението си Зукърбърг се причислява към позициите на създателя на OpenAI Сам Алтман, който счита, че AGI е неминуем и няма да е рисков, в случай че се създава и употребява вярно.

Самият Зукърбърг не влиза в доста детайлности за проектите си. Той споделя, че Meta ще влага в " безусловно голямо количество инфраструктура ", която да се употребява от технологията. Това включва 350 000 компютъра Nvidia H100, които са особено за AI. Цената единствено на една такава машина стартира от към 30 000 $.

Освен това Meta ще има и машини с други чипове и процесори, тъй че общата мощност ще е еквивалентна на 600 000 броя H100. Те ще се употребяват и за нови логаритми, като Зукърбърг споделя, че " имаме вълнуваща пътна карта за бъдещите модели и ще продължим да ги образоваме по виновен и безвреден метод ".

Заедно с това Meta ще продължи да създава и устройствата си за метавселената и ще има за цел да сплоти AI и метавселената. " Мисля, че с времето от ден на ден хора ще приказват с AI неведнъж в границите на деня. И считам, че мнозина ще вършат това благодарение на очила, тъй като те са идеалният метод AI да може да вижда и чува това, което и ние виждаме и чуваме, с цел да може постоянно да помогне ", споделя Зукърбърг.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР