Основателят на Facebook Марк Зукърбърг е един от най-богатите хора

...
Основателят на Facebook Марк Зукърбърг е един от най-богатите хора
Коментари Харесай

Ето как изглежда домът на Марк Зукърбърг

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг е един от най-богатите хора на планетата. Съдейки по образците на други богати хора, домът му несъмнено наподобява необикновено – само че не по метода, по който сме очаквали.

Наскоро Зукърбърг качи видео, в което показва последното си създание – смарт дом, наименуван Джарвис. Описвайки по какъв начин употребява изкуствения разсъдък, Марк ни развежда на разходка из своя дом.

Удивителното е, че в дома на милиардер, няма нищо прекалено, никакъв непотребен разкош. Всяка стая наподобява непретенциозно и изчистено. Като цяло къщата носи минималистично чувство.

Зукърбърг демонстрира както екстериора, по този начин и интериора на дома си в Пало Алто. Камерата се стопира на няколко от пространствата, в които Марк живее със фамилията си. Те са купили къщата за 7 милиона $ преди няколко години, и в този момент тя наподобява съвсем непроменена от момента, в който са се нанесли.

Живеейки много непретенциозно на фона на притежаваното благосъстояние, Зукърбърг и брачната половинка му са известни с филантропията си. Вместо да пръскат пари за златни тоалетни такъми, те харчат за щедрост. През 2010 година Марк даже се записва в организацията The Giving Pledge, учредена от Уорън Бъфет и Бил Гейтс.

Заедно с жена си, Присила Чан, Марк възнамерява да раздаде 99% от акциите си във Фейсбук – които са на стойност 45 милиарда – за щедрост. На това се споделя благотворителност. 

Искате да четете още сходни материали? Харесайте ни във Фейсбук!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР