Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин лично е наредил на

...
Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин лично е наредил на
Коментари Харесай

Вагнеровец признал: Пригожин лично наредил екзекуциите на най-малко 20 украински военнопленници

Основателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин персонално е наредил на своите бойци да екзекутират минимум 20 украински военнопленници.

Това описа създателят на плана Gulagu.net Владимир Осечкин приказва за това на 14 април в ефира на " Фейгин. Live ".

" В понеделник ще представим доста значимо доказателство от един от към този момент някогашните командири на частта на ЧВК „ Вагнер “, който непосредствено споделя, че сходни брутални способи на репресии не просто са били позволени, а са били осъществявани по директната заповед на Евгений Пригожин и (първия командир на ЧВК " Вагнер " ) Дмитрий Уткин ", споделя Осечкин, представен от Gordonua.com

Той посочи, че Пригожин е наредил изтезанието на минимум 20 украински бойци.

" Нещо повече - на бойците е било нареждано да записват цялото това деяние на мобилен телефон, да го изпращат във вътрешен техен чат, с цел да могат отчасти да го употребяват в своите Z-публикации за заплашване на бойците от Въоръжените сили на Украйна.

От друга страна, имало е и друга тактическа задача, доста цинична: да се направи всичко допустимо Украйна да откаже да извърши условията на Женевската спогодба, тъй че украинците да се ожесточат и да паднат до равнището на Пригожин, Уткин и техните наемници. Целта - да всеят най-малко малко боязън в душите на бойците на ЧВК Вагнер ", добавя основателят на Gulagu.net.

Осечкин добави, че сходно заплашване се дължи и на обстоятелството, че през последните седем до девет месеца огромен брой наемници от ЧВК " Вагнер " са преминали на страната на ВСУ, възползвали са се от програмата " Спаси живот " или от други благоприятни условия да се предадат.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР