Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин каза, че вчера е

...
Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин каза, че вчера е
Коментари Харесай

Министерството на отбраната на Русия отказа да приеме писмо от Пригожин до Шойгу

Основателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин сподели, че през вчерашния ден е изпратил писмо до ръководителя на съветското министерство на защитата Сергей Шойгу. Въпреки това, както се оповестява в формалния TG канал на бизнесмена, документът е отхвърлен да бъде признат.

Според обявата Пригожин се е опитал да достави известието посредством куриерската пощенска работа, която се намира на Фрунзенския насип в Москва.

Но там му споделили, че по персонална заповед на шефа на Министерството на защитата не могат да одобряват преписка.

„ Днес в 18:10 чиновник на ЧВК „ Вагнер “ се опита да достави писмо от Евгений Пригожин до министъра на защитата на Руската федерация Сергей Кужугетович Шойгу посредством куриерската пощенска работа на Фрунзенската набережна (6-то основно ръководство на FSP). Приемането на писмото беше отказано, заради персоналното предписание на Шойгу и процедурите след приемането на предходни писма “, съобщава пресслужбата на Пригожин.

Пресслужбата на Пригожин заяви, че наличието на документа включва въпроси, повдигнати за проблеми в редица подразделения на Министерството на защитата, които са ситуирани по фланговете на линията на прикосновение.

Твърди се, че към документа са приложени групови апели на военнослужещи, които желаят да се причислят към ЧВК. Последните изясняват това с „ липса ” на обикновено управление в подразделенията на Водоснабдителна система на РФ.

Уточнява се, че цялостният текст на документа не е оповестен, т.к. описаните в него проблеми не подлежат на оповестяване.

Според Avia.pro обаче няма публично удостоверение за обстановката.

Припомняме, по-рано медиите неведнъж съобщаваха за спора сред ръководителя на ЧВК " Вагнер " и Пригожин. Последният укори министерството в дефицит на муниции, заплашвайки да изтегли групи от " вагнеровци " от зоната на НВО в Артемовск.

Действията му доведоха до рецензии от някои лица, в това число ръководителя на Чечня Рамзан Кадиров, който предложи „ музикантите “ на Пригожин да бъдат сменени с бойци от специфичния отряд „ Ахмат “.

По-късно Пригожин заяви, че снарядите са получени, само че поверените на съветските въоръжени сили флангове в Артемовск са застрашени от въоръжените сили на Украйна. Според него в някои региони е имало пробив на съветската отбранителна линия. За да оцени обстановката, предприемачът предложения персонално Шойгу в града.

Той изясни, че в този момент неговата ЧВК управлява към 95% от Артемовск. Пригожин напомни, че Шойгу е умел пълководец и, употребявайки своя военен опит, ще може тъкмо да оцени обстановката в града. Поради „ сложната оперативна конюнктура “ той се обърна с молба към главнокомандващия.

„ Моля ви да посетите обитаемото място Бахмут, което е под контрола на въоръжените елементи на Руската федерация, и персонално да оцените актуалната обстановка “, приключи Пригожин.

Официален отговор на поканата на създателя на ЧВК в медиите няма.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР