Основателят на бижутерската компания Graff Diamonds Лорънс Граф стана собственик

...
Основателят на бижутерската компания Graff Diamonds Лорънс Граф стана собственик
Коментари Харесай

Стана ясно кой купи най-големия кръгъл диамант в света

Основателят на бижутерската компания Graff Diamonds Лорънс Граф стана притежател на Lesedi La Rona - най-скъпият кръговиден елмаз в света. Той е приет за втория по величина драгоценен камък в света от 100 години. Новият притежател ще вземе решение за типа на изрязването на съкровището, " Самият камък ще ни опише историята си, той ще ни диктува по какъв начин би желал да бъде отсечен. И ние ще създадем всичко допустимо, с цел да покажем почитание към неговите изключителни свойства ", споделя Лорънс Граф.

Скъпоценният камък на Lesedi La Rona е открит в Ботсвана през ноември 2015 година Диамантът е бил продаден на търг в " Sotheby's " през 2016 година за повече от 70 милиона $, само че тогава е нямало заинтригувани лица, макар медийната реклама. Оферирането спря със сума от 61 милиона $. Оттогава Lesedi La Rona не е бил разполагаем за разглеждане.

Лорънс Граф си сложи за цел да купи този елмаз преди една година. Оказа се, че това му коства 53 милиона $. Според компанията Lucara Diamond, която има мината, където са намерили диаманта, Граф е единственият заслужен покупател.

" Горди сме, че сме новите пазачи на този необикновен елмаз. Нашият професионален екип от майстори бижутери разчитат на дългогодишния си опит в основаването на най-важните диаманти в света. Ще работим през деня и нощем, с цел да осигурим заслужено и уместно отношение към този естествен подарък ", споделя Лорънс Граф.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР