Основателят на българската автомобилна компания Sin Cars Росен Даскалов обяви,

...
Основателят на българската автомобилна компания Sin Cars Росен Даскалов обяви,
Коментари Харесай

Българин ще строи завод за 20 000 електрически коли

Основателят на българската автомобилна компания Sin Cars Росен Даскалов разгласи, че ще строи цех за електрически коли с потенциал 20 000 бройки годишно. Това предприемачът от Русе даде обещание в известие за следващото си присъединяване на автосалона в Женева, който отворя порти на 5 март. Автомобилите ще са относително евтини, дребни и ще могат да се трансформират от дребни за града и такива в услуга на бизнеса. Новата разработка за градска подвижност на Росен Даскалов е наречена Sin L-City.

" Sin Cars ще сътвори високотехнологична фабрика с индустриална линия за произвеждане на коли. Оптимизираният индустриален развой ще разреши бързо и елементарно сглобяване на другите разновидности на платформи, като се употребяват общоприети материали. Производствената линия L-City е проектирана с годишен потенциал от 20 000 автомобила, които ще бъдат ориентирани към европейския пазар. Стартирането на серийното произвеждане е планувано за 2020 година ", се споделя в известието на компанията на предприемача.

" Електрическият автомобил, който желаеме да произвеждаме, е предопределен за европейските градове със зелени зони в централната градска част, където малко или доста другите коли няма да могат да се движат. Базовата цена на най-малката кола ще е към 10 000 евро ", споделя Даскалов.

Платформата на електрическите коли ще е такава, че те елементарно да се трансформират, както в купето, по този начин и в задвижването. може да се поръчат със задвижване единствено на предните или задните колела, или пък 4х4. Интересното е, че батерията елементарно ще може да се сменя, тъй че не е нужно да чакате да зараждате.

" Тези коли ще усилят успеваемостта ви. Ще понижат разноските ви - няма повече да харчите пари за бензин или промяна на масло, тъй като са 100% електрически ", разясняват от компанията.

Eлектрическият автомобил съставлява многофункционална идея с модулна тръбна структура, която може да бъде персонализирана съгласно потребителско желание в три съществени дължини - 3, 3,5 и 4 метра. В взаимозависимост от определената от трите налични версии платформа, в интериора на електрическия автомобил могат да намерят място 2, 4 или 6 души, а в настройка търговски автомобил разновидностите варират от общоприет пикап до строго персонализирани решения за бизнес приложимост.

По отношение на задвижването Sin L-City също предлага няколко разновидността - с един или два електромотора и разнообразни типове интегрирани в пода батерийни блокове. От компанията дават обещание също по този начин самостоятелност от 600 километра. Допълнително преимущество може да бъде реализирано и посредством консолидираното на слънчеви модули в тавана на транспортното средство.

С лимитирана до 70 км/ч оптималната скорост на придвижване и с помощта на модулната си тръбна платформа Sin L City може да бъде изпълнен и с напълно електронно ръководство (drive-by-wire), което понижава наличието на механични връзки в кормилната система, в допълнение намалявайки експлоатационните разноски. Използването на общоприетоо ръководство с волан, педали и седалка ще бъде планувано да бъде сменено елементарно с електрохидравлична система за ръководство и прекъсване. Колкото до структурата на шасито на автомобила, то е аналог на електрическите рейсове на китайската компания BYD.

Благодарение на модулната си структура сглобяването му в която и да е страна по целия свят също не би трябвало да съставлява проблем.

Регистрираната в Англия и България компания Sin Cars на известния български бизнесмен и някогашен играч Росен Даскалов сподели през март на предишния сезон в Женева и първия си хибриден автомобил - Sin S1, също конструиран на модулна база. В другите благоприятни условия за промени шасито си остава същото, а всичко останало – типът на купето, силовият елемент и интериорът са по желание на клиента.

Конфигурацията на колата може да се трансформира в процеса на нейната употреба. През лятото Sin S1 може да е кабриолет или роудстър, а през есента и зимата - спортно купе. На пистата това ще е мощна бегачка, а след напускането й автомобил за ежедневна приложимост.

Двигателната гама на Sin S1 е с четири разновидността – първият е бензинов с турбомотор с размер 2 литра (255 к.с., 434 Нм). Вторият е с атмосферен мотор 3,5 литра (365 к.с., 570 Нм). При първия вид класическото упражнение 0-100 км/ч става за 2,8 секунди, а при втория - за 2,5. Третият вид е с хибриден силов елемент, като е прибавен към турбомотора електродвигател с мощ 120 к.с. и батерия за зареждането му с потенциал от 24 кВтч. Четвъртият е чисто електрически – единствено с електромотора и пробег с едно зареждане от 200 км. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР