Основателят на Apple - Стив Джобс, се превърна в почти

...
Основателят на Apple - Стив Джобс, се превърна в почти
Коментари Харесай

Голяма мистерия около Стив Джобс и начина му на шофиране бе разгадана

Основателят на Apple - Стив Джобс, се трансформира в съвсем митологична фигура и източник на всевъзможни митове след своята гибел през 2011 година.

Една от най-упоритите е тази за персоналния му автомобил - Джобс, гласи тя, в никакъв случай не е слагал регистрационни номера на колата си и непрестанно е карал в нарушаване на закона.

Колкото и да не ви се има вяра, първата част е самата истина. След завръщането си в Apple през 1997 г.  Джобс неведнъж е бил засичан с персоналния си автомобил без номера - нито начело, нито откъм гърба (впрочем през всичките тези години Стив остана правилен на обичания си модел: сребрист Mercedes SL 55 AMG).

В интернет циркулират най-различни пояснения за това - че имал особено съглашение с полицията; че просто всякога, когато го спрат, си плащал 250-те $ глоба; че желал по този метод да се защищити от почитатели и папараци; че самите почитатели непрекъснато му крадели номерата като сувенири; че той считал калифорнийските номера за прекомерно грозни...

Истината е доста по-проста. Джобс е карал без номера, тъй като е имал законовото право за това. По негово време щатът Калифорния позволяваше новите коли да се карат без регистрационни табели в първите шест месеца, в случай че инцидентно купувачът размишления и реши да ги върне. Шефът на Apple просто се възползвал от тази малка врата и на всеки шест месеца прибирал остарялото си AMG и купувал ново.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР