Основателят на „Амазон” Джеф Безос притежава 150 милиарда долара в

...
Основателят на „Амазон” Джеф Безос притежава 150 милиарда долара в
Коментари Харесай

Джеф Безос е най-богатия човек в съвременната историтята

Основателят на „ Амазон” Джеф Безос има 150 милиарда $ в сметката си, като това го прави най-богатия човек в актуалната историята, оповестява Би Би Си, цитирайки " Блумбърг ".
Състоянието на Безос се усили с повече от 60 милиарда $ за последните 12 месеци, което го задържа на първото място.
След него се подрежда създателят на „ Майкрософт” Бил Гейтс, който беше на върха на кариерата си през 1999 година, тогава той притежаваше 100 милиарда $ или към 149 милиарда $ вследствие на инфлацията, което е много близо до достижението на Безос.
В момента Бил Гейтс има 95 милиарда $ и е на второ място в класацията.
Безос споделя, че продава акции от „ Амазон” за близо 1 милиард $ всяка година, с цел да субсидира плана си " Блу Ориджин ", който развива галактическият туризъм.
Новината за нарастването във финансите на Безос, идва на фона на подготовката за днешния „ Амазон Прайм Дей”, който се чака да донесе облага на компанията му в размер най-малко 3.4 милиарда $.
В момента в Европа текът митинги на чиновници на компанията в Германия, Испания и Полша поради изискванията на труд.
„ Съобщението е ясно за нас – до момента в който онлайн колосът става вся по-богат, икономисва пари от здравето на служащите си”, съобщи представител на немският проф съюз " Верди ", съобщи БГНЕС.
Амазон отвърна на обвиняванията, като съобщи, че се заплаща по най-малко 12.22 евро на час на чиновник, като след втората година тази сума може да бъде увеличена. Което съгласно компанията е едно много почтено и положително възнаграждение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР