Основателят на Амазон Джеф Безос обвини изданието Нешънъл инкуайрър в

...
Основателят на Амазон Джеф Безос обвини изданието Нешънъл инкуайрър в
Коментари Харесай

Джеф Безос обвини таблоид в шантаж и изнудване

Основателят на Амазон Джеф Безос упрекна изданието " Нешънъл инкуайрър " в шантаж и изнудване, предадоха международните организации. Безос твърди, че таблоидът го изнудвал, че ще разгласява негови интимни фотоси и известия.

Безос и брачната половинка му Маккензи оповестиха предишния месец, че се развеждат след 25 години брак. В същия ден таблоидът разгласява публикация, в която се споделяше, че Безос имал любовна спекулация и в която се представяха в елементи персонални известия на Безос, с които изданието се било сдобило.

В собствен блог в платформата Медиум Безос показа имейли, които получил от медиатори на Дейвид Пикър, изпълнителен шеф на Америкън медия инк, която имала таблоида. В тях се изброявали компрометиращи материали, които щели да бъдат оповестени, в случай че Безос не се откажел от следствието, което почнал за това по какъв начин персоналните известия са станали притежание на таблоида. Тези компрометиращи материали били точно известията сред Безос и някогашната телевизионна говорителка Лорин Санчес, дамата, с която той се срещал, както и фотоси от персонален темперамент. Те датирали от лятото на 2018 година, т.е. шест месеца преди оповестяването на желанието за бракоразвод.

" Вместо да капитулирам пред изнудването и шантажа, аз взех решение да обявявам това, което те ми пратиха ", написа Безос и споделя " Ако аз в моята позиция не мога да се опълчва на този жанр изнудване, по какъв начин ще могат да го създадат елементарните хора ". Безос е един от най-богатите хора в света . Той е и притежател на в. " Вашингтон пост ".
 
 Gulliver/Getty Images-->

Изнудването против него включвало с изключение на искане за прекратяването на следствието и искане той да направи изказване, в което да каже, че не има вяра, че таблоидът е работил против него , воден от политически подбуди. " Те ми споделиха, че още мои есемеси и фотоси, които те имат, ще бъдат оповестени, в случай че не спра следствието ", написа Безос. В поста си той отбелязва, че " неуморното отразяване от страна на в. " Вашингтон пост " на тематиката за убийството на Джамал Хашоги, който пишеше за него, е безспорно непопулярно в някои среди ".

За следствието Безос наел частният следовател Гевин де Бекър, който трябвало да ревизира дали източник на компрометиращите фотоси и персонални известия не е неговият брат Санчес. Той бил последовател на Доналд Тръмп и неведнъж обществено подлагал на критика Безос, че в. " Вашингтон пост " разгласява погрешна информация за президента. В хода на следствието Де Бекър пък споделил на медийната компания, притежаваща изданието, че счита изнасянето на персонална информация за Безос за политически стимулирана офанзива.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР