Основателят на Amazon Джеф Безос инвестира 3 милиарда долара в

...
Основателят на Amazon Джеф Безос инвестира 3 милиарда долара в
Коментари Харесай

Джеф Безос инвестира 3 милиарда долара в лек срещу стареенето

Основателят на Amazon Джеф Безос влага 3 милиарда $ в стартъп против стареенето, наименуван Alto Labs. Това заяви The Sunday Times на 20 януари.

Отбелязва се, че един от първите участници в плана е някогашният основен академик на английската фармацевтична компания GlaxoSmithKline Хал Барън.

.

В плана ще вземат участие и Нобеловите лауреати Шиня Яманака и Дженифър Дудна.

По пътя към резултата учените възнамеряват да проучат процеса на препрограмиране на клетките – връщането им в стволовото положение.

Още е рано да се подсигурява триумфа на плана, само че се чака откривателите да съумеят да създадат нови открития в региона на битката със стареенето, добавя изданието.


През ноември 2020 година беше обявено, че Джеф Безос ще отпусне 791 милиона $ за спасяването на планетата посредством основаването на екологични нововъведения.

Планирани са пари за 16 организации, а точно световни фондове и институции.

През февруари същата година Джеф Безос разгласи стартирането на фонда Bezos Earth за битка с изменението на климата с инвестиция от 10 милиарда $ в начални пари.

По-рано през януари Amazon Corporation разгласи, че ще влага 1 милиард $ за развиване на дребни и междинни предприятия в Индия на пазара на онлайн търговия.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР