Основателят на Amazon.com Inc Джеф Безос възобнови спора си с

...
Основателят на Amazon.com Inc Джеф Безос възобнови спора си с
Коментари Харесай

Безос разкритикува призива на Байдън към бензиностанциите да свалят цените

Основателят на Amazon.com Inc Джеф Безос възобнови разногласието си с Белия дом, като разкритикува апела на президента на Съединени американски щати Джо Байдън фирмите, които имат бензиностанции, да намалят цените си.

В събщение в Twitter през уикенда Байдън съобщи, че "сега е време на война и световна заплаха, " като настоя фирмите да намалят цените на горивата, които скочиха до към 5 $ за галон в доста елементи от страната.

"Свалете цените, тъй че да подхождат на цените, които плащате за продукта. И го направете в този момент, " написа президентът.

Безос, който е третият най-богат човек в света, реагира също в Twitter по-късно: "Ох. Инфлацията е прекомерно значим проблем за Белия дом, с цел да продължи да прави изказвания като това. Това е или предоставяне на неправилна тенденция, или надълбоко недоумение на главната пазарна динамичност. "

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер отхвърли рецензиите на Безос, заявявайки, че цените на петрола са паднали с към 15 $ на барел в последния месец, което съвсем не е отразено по бензиностанциите.

"Предполагам, не е изненадващо да смятате, че петролните и газовите компании могат да употребяват пазарното си въздействие, с цел да генерират рекордни облаги за сметка на американския народ за метода, по който нашата стопанска система се допуска да работи, " написа тя в Twitter.

Безос е имал разногласия с администрацията на Байдън и преди. През май той упрекна президента, че подвежда обществото и хвърли виновността за скока на инфлацията върху неговата администрация.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР