Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асанж, който се укрива в посолството

...
Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асанж, който се укрива в посолството
Коментари Харесай

Джулиан Асанж е получил еквадорски паспорт


Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асанж, който се укрива в посолството на Еквадор в Лондон към този момент повече от 5 години, е получил паспорт за южноамериканската страна. Това заяви в понеделник всекидневникът "Ел Юнивърсо", базирайки се на достоверни източници и въз основата данни в уеб страницата на Еквадорската данъчна работа.

По техни сведения Джулиан Пол Асанж има паспорт с идентификационен номер 1729926483, публикуван още на 21 декември и важащ за северноцентралната провинция Пинчинча. Не е прочут обаче статутът за престояване, който Асанж е получил.

Германската осведомителна организация ДПА напомни, че откакто медиите разпространиха новината, Министерството на външните работи на Еквадор заяви, че няма да отговори на "слухове или изкривена информация, извадена отвън контекста" по отношение на Асанж.

Междувременно Асанж разгласява в сряда своя фотография в "Туитър", облечен в тениска с цветовете на еквадорското знаме. Това бе първата обява на Асанж в микроблог мрежата след странното му известие на Нова година, включващо код от 60 знака и линк към известната английска ария Paper Planes на MIA. /ДПА, БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР