Основателят и най-голям акционер в Tesla Илон Мъск обмисля идеята

...
Основателят и най-голям акционер в Tesla Илон Мъск обмисля идеята
Коментари Харесай

Mъск обмисля идеята за обратно изкупуване на акциите на Tesla

Основателят и максимален акционер в Tesla Илон Мъск обмисля концепцията за назад изкупуване на акциите на производителя на електрически автомобили за сумата от 5-10 милиарда $ през 2023 година Съветът на шефовете към този момент е почнал да я разисква. Това стана ясно от диалог на милиардера с вложители след оповестяването на доклада за третото тримесечие на Tesla, написа The Wall Street Journal, представени от profit.bg.

Цената на акциите на компанията падна с към 37% през 2022 година (към 19 октомври), до момента в който в това време високотехнологичният показател Nasdaq Composite изгуби към 32%. След закриването на търговете в сряда, 19 октомври, цената на акциите се намали с още над 6%.

Мъск, най-големият акционер в Tesla, продаде тази година акции на компанията в размер на над 15 милиарда $, включително евентуално, с цел да финансира договорката с Twitter. Някои вложители се притесняват, че на Мъск ще му се наложи да продаде още акции, с цел да я завърши. Самият той е заявявал няколко пъти, че няма планове да продава.

 

По време на диалога с вложителите в сряда след доклада на компанията за третото тримесечие милиардерът съобщи, че съветът на шефовете разисква концепцията за назад изкупуване на акциите на Tesla. Това ще се случи през идната година.

Производителят на електрически автомобили поправя проекта за доставка на своята продукция на пазара и намали упованията си за напредък за цялата година с 0,84%.

Tesla може да генерира съвсем 3,3 милиарда $ облага за тримесечието, надскачайки упованията на анализатори от Wall Street. Този резултат обаче е надалеч от рекордната облага, регистрирана за първото тримесечие - над 3,3 милиарда $.

Мъск означи още, че заводите на компанията работят на цялостни обороти. Резултатите на компанията са били повлияни от мощния $, по-високите разноски за първични материали и логистиката и ускоряването на работата на автомобилните фабрики в Тексас и Германия.

Финансовият шеф Зак Къркхорн сподели, че Tesla чака да завърши годината, без да реализира задачата си за 2022 г. да усили доставките на коли с 50%. Миналата година компанията достави към 936 000 автомобила на пазара, тази година ще би трябвало да достави повече от 1,4 милиона, с цел да нарасне с 50%.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР