Основателят и изпълнителен директор на Spotify Даниел Ек обяви първата

...
Основателят и изпълнителен директор на Spotify Даниел Ек обяви първата
Коментари Харесай

Фондът на основателя на Spotify направи първата си инвестиция

Основателят и изпълнителен шеф на Spotify Даниел Ек разгласи първата инвестиция на водения от него фонд за развиване на европейската технология Prima Materia - 100 млн. $ в стартъп компанията Helsing. Тя се занимава с генерирането на карти на бойни полета в действително време, като за задачата употребява изкуствен интелект (AI), който да интегрира информация, събрана от разнообразни източници - видео, сонарни и радио честоти, които се получават от датчици, инсталирани на другите военни транспортни средства. Картите на Helsing може да бъдат употребявани за локализирането на противникови дронове, войски или транспортни средства, които са прикрити с камуфлаж.

Според Ек стартъпът може да бъде съвършен образец за " чудесната опция пред Европа да стане водач в сфери като динамичното потребление на изкуствен интелект по виновен, транспарантен и етичен метод ".

Helsing е водена от някогашния изпълнителен шеф на NaturalMotion Торстен Рийл, който продаде стартъпа за видео игри на Zynga за малко над 500 млн. $. Според него Европа изостава от останалия свят, когато става дума за военни благоприятни условия, които включват AI. Целта, която той е сложил пред компанията, е да даде най-модерните военни технологии, които работят с AI, на разнообразни демократични демокрации, които са обединени от идентични полезности. " Не става въпрос даже за съответни страни ", сподели той. " Нуждаем се от AI, с цел да обслужваме нашите демокрации. Като цяло сме изоставали и продължаваме да го вършим. Това би трябвало да се промени ", прибавя той пред Financial Times. Началните проекти на Helsing са да дава технологиите си на Англия, Франция и Германия.

Гундберт Шерф, който е основен действен шеф на стартъпа и има опит в цифровото поделение на Министерството на защитата на Германия, съобщи, че въпреки и сега това да не е допустимо, компанията възнамерява събирането на няколко разнообразни системи, с цел да сътвори " обща оперативна картина и софтуерна платформа ". Тя би се употребила от разнообразни страни, които водят война дружно. Той също по този начин добави, че компанията следи с интерес програмата по развиването на AI и квантовата технология на НАТО, която се чака да е дейна през 2023 година Helsing ще предложи да работи с всички " основни играчи в алианса ". През октомври от Airbus оповестиха, че ще работят дружно с Helsing за развиването на разнообразни " пилотни и безпилотни платформи и системи, които ще се интегрират в продуктовото портфолио на Airbus ".

Helsing развива активност в един от секторите, които носи най-голямо терзание за Европа и Съединени американски щати в тяхното състезание с Китай - изкуствения разсъдък. По-рано тази година Ерик Шмидт, който е ръководител на Националната комисия по сигурността на AI, предизвести, че Съединени американски щати е " неопитен " за дигитализирането на войната, до момента в който Китай към този момент тренира логаритмите си " във военни игри, проектирани към сюжети за действителния свят ".

Основателят и изпълнителен шеф на Spotify Даниел Ек разгласи първата инвестиция на водения от него фонд за развиване на европейската технология Prima Materia - 100 млн. $ в стартъп компанията Helsing. Тя се занимава с генерирането на карти на бойни полета в действително време, като за задачата употребява изкуствен интелект (AI), който да интегрира информация, събрана от разнообразни източници - видео, сонарни и радио честоти, които се получават от датчици, инсталирани на другите военни транспортни средства. Картите на Helsing може да бъдат употребявани за локализирането на противникови дронове, войски или транспортни средства, които са прикрити с камуфлаж.Според Ек стартъпът може да бъде съвършен образец за " чудесната опция пред Европа да стане водач в сфери като динамичното потребление на изкуствен интелект по виновен, транспарантен и етичен метод ".
Благодарим Ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР