Основателят, генерален директор и собственик на космическата компания SpaceX Илън

...
Основателят, генерален директор и собственик на космическата компания SpaceX Илън
Коментари Харесай

Илън Мъск съобщи голяма новина

Основателят, общоприет шеф и притежател на галактическата компания SpaceX Илън Мъск съобщи, че неговият екип може да реализира кацане на галактическия транспортен съд Starship при започване на 2021 година.

А след година или две да реализира лунна задача с екипаж на борда на Starship.

„ Това може да наподобява необичайно, само че аз мисля, че ние можем да изпълним кацане на Луната след по-малко от две години “ – съобщи шефът ма SpaceX в изявление за Time.

Предполагам, че безпилотният транспортен съд може да кацне на Луната след две години, а след четири години може да изпратим и екипаж “.

Тоест, съгласно Мъск, изпращането на хора на Луната на борда на галактическия транспортен съд на SpaceX е допустимо ще през 2023 година – една година преди НАСА да реализира своята лунна задача, в която би трябвало да взе участие и жена астронавт. Мисията на НАСА би трябвало да бъде осъществена в границите на напълно новата стратегия Artemis.

През пролетта на тази година шефът на НАСА Джим Брайдънстайн (Jim Bridenstine) съобщи, че галактическата организация има намерение да употребява ракетата Falcon Heavy на SpaceX за реализирането на лунната задача. Но по-късно сподели, че в програмата Artemis въпреки всичко ще бъде употребена свръхтежката ракета Space Launch System (SLS) на НАСА.

В отговор на това Мъск сподели, че за SpaceX е по-лесно независимо да реализира пилотирания полет до Луната, в сравнение с да убеди в това служителите на НАСА.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР