Основателите на сайта chess.com Ерик и Джей играха шахмат в

...
Основателите на сайта chess.com Ерик и Джей играха шахмат в
Коментари Харесай

Камасутра лого за световното по шахмат, гросмайсторите шокирани

Основателите на уеб страницата chess.com Ерик и Джей играха шахмат в поза от “Камасутра”. Тези техни дейности бяха подбудени от формалното лого на идващото международно състезание.

Двамата в началото споделиха усещането си от логото, а по-късно заеха изобразената на него поза и започнаха да играят. Основателите на шахматния портал обясниха, че са били въодушевени от логото и чакат то да се трансформира в международен шлагер. На него са изобразени двама индивида, които държат шахматна дъска, а краката и ръцете им са преплетени.

" Винаги съм чувствал, че шахматът е доста свързваща игра - метод да събереш двама души доста интимно на шахматната дъска. Връзка на концепциите, мозъците, страстите. Мисля, че това лого въплъщава тази визия “, съобщи Ерик.

" Това е ослепително, сподели от своя страна Джей, основен софтуерен шеф на Chess.com. - Това е най-хубавото нещо за шахмата от основаването на Deep Blue. "



Логото, създадено от московски дизайнер, обаче беше разкритикувано от гросмайсторите. Британецът Найджъл Корк, да вземем за пример, съобщи, от ФИДЕ очевидно са решили да преподадат на шахматния свят урок по секс”.

Норвежкият гросмайстор Магнус Карлсен ще пази международната си купа от 9 до 28 ноември 2018 година в Лондон. Неговият противник ще бъде избран в шампионата на кандидатите, който ще се състои от 10 до 28 март в Берлин.

26-годишният Карлсен е собственик на шахматната корона от 2013 година, когато я лиши от индиеца Вишванатан Ананд. Последната си отбрана на купата норвежецът организира през ноември 2016-а в Ню Йорк, побеждавайки след тайбрек руснака Сергей Карякин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР