Основаната днес Фондация Даная“ е естествена стъпка напред към всичко,

...
Основаната днес Фондация Даная“ е естествена стъпка напред към всичко,
Коментари Харесай

Кремена Кунева: За съжаление родителите не са представени в това общество

Основаната през днешния ден Фондация " Даная “ е естествена стъпка напред към всичко, което Кремена Кунева е правила до този миг в живота си като обществен деятел, майка, създател на Фондация #За Доброто и народен представител. Това, което вижда тя за късото време, в което е в политиката като част от гражданската квота на ДСБ е, че проблемите на детското опазване на здравето няма да бъдат позволени от самата система. " Българското общество има голяма нужда от неправителствена организация, която да пази ползите на децата пациенти и техните родители. Другата основна задача на фондацията е осъвременяване на метода, по който децата ни получават обучение “, сподели Кремена Кунева в предаването " България, Европа и светът на фокус “.

Според нея цялостното посланичество на родителите и на децата пациенти го няма, макар огромния брой пациентски организации.

Техният глас не е чут от тези които взимат решения, а тези, които взимат решения са за жалост доста обвързани със в този момент съществуващата система.

В този основен миг, в който Кремена мисли по какъв начин да сложи и извърши задачите на Фондацията се появява Ани, майката на Даная. Момичето, което на 15 години стана жертва на цялата тази неработеща система в опазването на здравето и чиято орис раздруса цяла България. Ани за разлика от доста други родители, с потърпевши деца намира силите да продължи и да се бори това да не се случи на други деца. Разрушението, което тя е усетила в личния си живот е най-голямата тъга, която може да се случи на човек. Но безусловно незабавно след гибелта на щерка си тя запретва ръце, свързва се

с Кремена Кунева и не престават идеята дружно. За да няма повече починали деца от неразбориите в здравната ни система.

Фондация " Даная “ ще осъществя първия в България център за поддръжка на децата-пациенти и техните родители. В него ще има и просветителна лаборатория, която да изследва положителните практики в образованието, тъй че да порастват здрави и цялостни персони.

Освен с юридически услуги, фондацията ще оказва помощ на фамилиите и със обществени услуги. Много от родителите на деца с редки или тежки болести сега са сложени под тежестта на неработещата система вместо да се грижат да децата си, да обикалят по институции и да събират документи. Каузата от години на Кремена е да се интегрира специалността " здравен обществен служащ “, който да бъде до родителите в тези тежки моменти.

Другата огромна цел на фондация " Даная “ е да се оферират подготвени законодателни оферти за оптимизация на процеси, свързани с детското опазване на здравето.

По отношение на образованието доктор Жени Лазарова, докторант на Оксфорт по невронауки ще даде доста скъпа експертиза за това по какъв начин да се промени просветителната система в България. Първият план по тази линия ще бъде основаването на методология за прочувствено и обществено обучение на деца.

" Един доста индикативен случай за това какъв брой значимо е също прочувственото и обществено обучение е случилото се с Криси от Пловдив, едно прелестно момче, което се самоуби след двойка по математика. “ Той е бил едно щастливо дете от прелестно семейство с упоритости и фантазии да посети мачове на Манчестер. Единственият проблем е, че е бил по-емоционален във връзка с справедливостта. И когато е бивал унижаван от учителя си, тъй като е написал неверна домашна работа, то не устоя, прибира се у дома и се обесва.

Показателно е, че и Криси и Даная умират на 9 май. Големият ни въпрос като общество е – " До тук ли стигнахме с децата си “, акцентира

Кремена. " Образованието и опазването на здравето са базиса, който ние възрастните, би трябвало да им осигурим. “

Кремена и Ани възнамеряват този център, който ще бъде построен в София, а ще работи виртуално и с други градове, да се репликира на доста места у нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР