Основана през 2007 г. с малък екип от седем служители,

...
Основана през 2007 г. с малък екип от седем служители,
Коментари Харесай

UNIQA Software Service Bulgaria: За 2 години значително увеличихме броя на служителите си

Основана през 2007 година с дребен екип от седем чиновници, UNIQA Software Service Bulgaria (USS BG) е благонадежден сътрудник на UNIQA към този момент 15 години. През последните няколко години компанията се разрасна доста, като единствено за последните 18 месеца добави над 60 чиновници към екипа си. Затова и в края на юни беше откритo новo уголемение на модерния офис в гр. Пловдив - с цел да покрие потребностите на бързо възходящия екип.

Представяме ви изявление с Елина Павлова и Юлиана Боя, изпълнителни шефове на USS BG, с цел да научите повече за това по какъв начин двете дами се оправят сполучливо с лидерските провокациите в изискванията на напредък и бързо изменяща се интернационална среда в областта на ИТ услугите.
 Елина Павлова управлява административните и финансовите каузи на UNIQA Software Service Bulgaria
Източник:

Елина Павлова управлява административните и финансовите каузи на UNIQA Software Service Bulgaria

Какво е да си на топ мениджърска позиция в интернационална ИТ компания? ИТ промишлеността към момента има репутацията на сфера, доминирана от мъжете. Има ли някакви други провокации отвън това и какви са те?

Елина: Трябва да си подготвен непрекъснато да решаваш разнообразни проблеми и да правиш промени, в случай че е належащо. Със забележителния растеж на USS BG ние непрестанно сме в развой на учене, с цел да подобряваме вътрешните си процеси и да резервираме фокуса си към потребностите на клиентите. Щастлива съм, че дружно с Юлияна имаме мощен екип и можем да се оправим с всички провокации, които ни предстоят.

С какви достижения и резултати се гордеете?

Елина: В рамките на две години доста увеличихме броя на чиновниците си. Успяхме да наемем експерти с висок капацитет, с положителна настройка, предпочитание за работа и за по-нататъшно развиване. Също по този начин се гордеем, че имаме сътрудници, които работят с нас от доста години, познават доста добре ИТ средата на нашата компания и можем да разчитаме на тях, с цел да развиваме в действителност огромни планове.

Юлияна: С разширението на нашия офис неотдавна успяхме да създадем отлично пространство за изобретателна взаимна работа, което предизвиква екипната работа и притегля нови чиновници от цялата страна в Пловдив. Успяхме да подобрим интеграцията на сътрудниците от България в общата организационна конструкция на компанията майка и екипите на UITS (UNIQA IT Services) във Виена. Това е наша предпочитана задача и изисква тясно съдействие сред всички местоположения. Доказателство, че вървим в вярната посока е позитивната противоположна връзка, която получаваме от топ мениджмънта във Виена и готовността за спомагателни вложения в нашата локация.

Елина Павлова има магистърска степен по ръководство на ИТ планове и има повече от 14 години опит в софтуерната промишленост. В качеството си на Изпълнителен шеф на USS България тя управлява административните и финансовите каузи на компанията. Присъединява се към USS BG като един от първите чиновници и оттогава е част от редица планове, свързани с внедряването на системи за УНИКА България, УНИКА Румъния, УНИКА Босна и Херцеговина, както и с развиването и разрастването на USS BG като компания.

Какъв съвет бихте дали на младите дами, които желаят да работят в ИТ промишлеността?

Елина: Да имат упоритостта и волята непрекъснато да усъвършенстват средата и себе си и да са подготвени да непрекъснато да надграждат знанията и уменията си.. Да бъдат упорити. Да основават дълготрайни връзки с сътрудниците си, от които да се учат и да си оказват помощ.

Какво харесвате в работата си? Какво ви стимулира?

Юлияна: За мен е удовлетворяващо да работя по планове с дълготраен резултат върху цялата организация. Силно ме стимулира и значимостта на нашите услуги - тук носим огромна отговорност, а точно да управляваме сериозни за бизнеса системи и да му предлагаме решения, от които в последна сметка зависи удовлетвореността на нашите крайни клиенти.

Елина: Това, което ме стимулира е възприятието, че съм си свършила добре работата, а това се случва най-много, когато реализираме триумфи и изпълняваме задачите си, без да практикуваме микормениджмънт. Автономията, доверието към чиновниците ни и даването на благоприятни условия са основни за това. От своя страна самодейната настройка на чиновниците ни е от решаващо значение. Този колаборативен метод е добър освен за бизнеса, само че и усъвършенства работната среда и екипната работа. В края на деня всички са по-щастливи, тъй като са положили старания, които са се отплатили, защото са съдействали за постигането на нашите цели.
 Юлиана Боя заема позицията на Изпълнителен шеф през февруари 2022
Източник:

Юлиана Боя заема позицията на Изпълнителен шеф през февруари 2022

Какво прави един екип добре работещ?

Юлияна: Освен мисленето " ние ", а не " aз ", в основата е доверието. Без доверие не може да се прояви мечтаната просвета на приемливост към неточности и открити полемики, без която е невъзможна нововъведението. Конфликтите могат и да бъдат избягвани, само че този метод води до липса на самодейност за вдишване на отговорност и застоялост. В резултат на това работата на екипа страда, а чувството за реализирани триумфи се губи. Функциониращият екип се стреми да бъде сполучлив, поема отговорност и се учи от грешките си.

Елина: В нашия екип разгадавам на доста надарени и стимулирани сътрудници и имам вяра, че като екип би трябвало да имаме една и съща цел и посока. Най-важните умения са постоянството, обществената подготвеност и разбирането, че всеки има друг опит и ноу-хау и това ни оказва помощ да се допълваме взаимно и да се развиваме.

Юлияна Боя заема позицията на Изпълнителен шеф през февруари 2022 година След като приключва приложна информатика и бизнес администрация в Австрия, тя придобива скъп опит като ИТ съветник в планове за внедряване на програмен продукт, карвинг и интеграции. През последните 5 години тя поема разнообразни управителни функции в стратегии за промяна в застрахователната промишленост. В допълнение към ролята си на ръководещ шеф, тя е началник на екип в UITS и дава отговор за построяването на P&C Value Train*.

Кои са най-големите провокации пред управлението, с които се сблъсквате сега във вашия град и като цяло?

Елина: Едното от провокациите не се разграничава доста от провокациите в други местоположения и райони, а точно - войната за гении на пазара - има голям дефицит на експерти с насъбран опит в ИТ промишлеността. В същото време имаме тактика за напредък, която осъществяваме. Затова поставяме доста старания да бъдем добър шеф, да привличаме надарени сътрудници и да осигуряваме положителни условия на труд. Същевременно обаче сме в непрекъсната конкуренция за гении с останалите ИТ компании на пазара.

Юлияна: Следенето на развиването на пазара на труда и дейното присъединяване в търсенето на гении е една от най-важните управнически задания в ИТ промишлеността през днешния ден.

Какви са проектите ви за бъдещето? Какво може да се направи по-добре и къде виждате максимален капацитет за оптимизация?

Юлияна: Ефективното консолидиране на новите сътрудници в екипите на UITS, ситуирани в разнообразни градове, е аспект, който изисква интензивно ръководство и оптимизация в подтекста на бързия ни напредък. Работим в тясно съдействие с централата ни във Виена и създаваме разнообразни подходи в тази тенденция. Освен това обмисляме и разкриването на нови местоположения в границите на България.
 Снимка 593394
Източник:

Другите за UNIQA Software Service Bulgaria

" Вярваме в нашите сътрудници от USS BG, които се потвърдиха като благонадежден сътрудник през последното десетилетие и половина. Ето за какво създадохме тактика за разширение на активността на местоположението ни там, която към този момент дава резултати - броят на членовете на локалния екип се усили от 18 на 80 през последните две години. Това е голям триумф и ние ще развиваме тази локация още повече. "

Нилс Райф, Управляващ шеф на UITS Vienna

" Много съм впечатлен от развиването от 18 на 80 доста способни сътрудници: Това е знаково (или уникално) достижение в историята на растежа на UNIQA и същинско подсилване на интернационалния ни екип. Изключително съм признателен на Елина и Юлияна за този триумф! "

Кристиан Гош, Управляващ шеф на UITS Vienna

" USS BG претърпя необикновено развиване. Направихме огромна крачка и в моя екип и по време на визитата ми в Пловдив съумях да се срещна с новите сътрудници и да се уверя в това. Вече имаме по-нататъшни проекти за бъдещето, тъй като бизнес средата в България е просто топ! Много благодаря от моя страна на Юлиана и Елина за напъните и поддръжката. "

Удо Итцингер, Мениджър UAP and Office Collaboration, UITS Vienna

" Преди две години започнахме да построяваме пълномощия за нашата стратегическа платформа UCP** в Пловдив. Страхотно е по какъв начин сътрудниците безпроблемно се интегрираха в нашите гъвкави екипи и поемат основни функции, които в предишното трябваше да покриваме с външен личен състав. Срещите на тийма на място в Пловдив в края на юни бяха доста отворени и вдъхновяващи за създаването на идващите стъпки в развиването ни. "

Франц Кристиан Пенц, Mениджър CSS Customer & Sales Solutions, UITS Vienna

* P&C = Properties & Casualties

** UNIQA Customer Platform
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР