Осмото издание на Седмицата на италианската кухня по света тази

...
Осмото издание на Седмицата на италианската кухня по света тази
Коментари Харесай

Седмицата на италианската кухня тази година и с пловдивско участие

Осмото издание на Седмицата на италианската кухня по света тази година ще се организира от 13 до 19 ноември и ще бъде озаглавено „ На масата с италианската кухня: здравословно и вкусно “. Тази година Пловдив за първи път се включва в самодейността. Известният шеф-готвач Росен Чакъров ще организира майсторски клас по съвременна италианска кухня в Професионалната гимназия по туризъм " Проф. доктор Асен Златаров " в Пловдив, който ще включва няколко ястия по негови предписания.
Прочетете още
Като един от водещите кулинарни специалисти, Росен Чакъров е добре прочут, въодушевяващ труженик за популяризирането на чистата фермерска храна, сезонни артикули и едно по-дълбоко схващане за философията на храната и храненето. Ментор на кулинарните работилници на фермерските пазари, създател на публичният план „ Живодар – кулинарни истории на две колела “, създател на новаторският кулинарен център за събитиен кетъринг и частни мероприятия - „ Кулинарна Лаборатория “, както и бутиковия кулинарен магазин „ СтолЪ “. Консултант, основен готвач и обучител на десетки заведения за хранене и хотели в България и Кипър. Водещ на готварски рубрики, телевизионни участия и посетител готвач, прочут със своите здравословни препоръки, вечери и менюта. Жури на национални и балкански надпревари с над 22 години опит с национални и интернационалните кулинарни награди.

Инициативата се предизвиква от Министерството на външните работи на Италия  за да се укрепи италианската кулинарна традиция в чужбина. Както всяка година, организацията ITA се ангажира да провежда поредност от събития за разпространение на тази значима самодейност. Календарът на събитията включва:

Насоките, които ще бъдат в основата на тазгодишното събитие са разпространение на средиземноморската диета, разпространение на районните храни и виновност и на туристическите направления, борбата против явлението “италианско звучене ”- Italian sounding и др. 

Същевременно да се поддържа износът на селскостопанския и хранително-вкусовия бранш, и туристическите потоци по направления, свързани с храни и виновност.

На 14 ноември в 18.00 ч. в Националния етнографския музей на Българска академия на науките,  ще се организира конференцията „ Розата в кулинарната традиция “ с куратор проф. Алесандра Дженаро. Събитието си слага за цел да показа на публиката в столицата кулинарни обичаи от Италия, свързани с използването на розата в готварското изкуство, по-специално в италианската област Лигурия. България е известна по света с производството и използването на розата в козметиката. От антични времена до през днешния ден в Тракийската котловина е съхранена традицията за произвеждане на ухайното розово масло, необятно употребено в производството на парфюми и други обичайни български артикули.



 На 16 ноември ще се организира благотворително събитие в дневен центъра за пълнолетни лица с увреждания " Света Марина " в София, началник Лука Малакрида ще подготви две ястия дружно с младите посетители на заведението, които по-късно ще бъдат сервирани за обяд в същия ден за всички. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР