Осмото издание на състезанието Зелен маратон ще се проведе на

...
Осмото издание на състезанието Зелен маратон ще се проведе на
Коментари Харесай

Състезанието Зелен маратон събира за осми път бегачи и колоездачи край Варна

Осмото издание на надпреварата " Зелен маратон " ще се организира на 23 октомври (неделя) на територията на естествен парк " Златни пясъци ", оповестяват уредниците от велоклуб " Устрем ".

До момента са се записали над 190 души. Очаква се присъединяване в конкуренцията да вземат към 250 души, заяви за Moreto.net ръководителят на велоклуба Здравко Василев.

Най-много участници са се записали за 12-километровото тичане и 20-километровото колоездене.

Състезанията са в следните дисциплини:

- Планинско колоездене – мъже и дами 20 и 40 км, юноши и девойки – 12 км;

- Горско тичане - 12, 20 или 40 км, юноши и девойки – 12 км;

- Дуатлон - 20 км колоездене + 12 км тичане.

Новото тази година е категорията e-bike, която ще включва някои ограничавания, с цел да има равнопоставеност сред участниците.

Организаторите са решили в осмото издание на конкуренцията да заложат на по-късо трасе в най-дългата отдалеченост и тя към този момент е 40 км.

Освен спортната част, на поляната ще има и още: спортни игри с награди, най-различни други занимания и изненади. По трасето ще има четири подкрепителни пункта с храна и питиета, а времеизмерването ще бъде електронно.

За повече информация:

Събитието се реализира с финансовата поддръжка на Дирекция „ Спорт “ към Община Варна и съдействието на: Търговско дружество " Родни балкани " ; Политическа партия " Златни пясъци " и др.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР