Осмото издание на проекта „Народните будители и Аз“ бе открито

...
Осмото издание на проекта „Народните будители и Аз“ бе открито
Коментари Харесай

Изнасят в мола „Народните будители и аз“

Осмото издание на плана „ Народните будители и Аз “ бе намерено през днешния ден в Дома на културата „ Борис Христов “. Аз съм откровен другар на тази самодейност и имам вяра, че това е едно положително начинание най-много за самите възпитаници, които вземат участие в другите надпревари и прекарванията по време на целия план. От името на Общински съвет Пловдив поисквам, на уредниците и най-много на участниците да са на първо място здрави. Нека магията на този план донесе на всички участващи топлота в сърцата им, наслада в душата им и горделивост в мозъка им от това, че принадлежат на българския жанр, съобщи в своето слово ръководителят на Общински съвет Савина Петкова.

Преди самия старт на следващото издание, което обгръща интервала през цялата образователна година, бе изработен и доклад на свършеното през миналата. Имаме една простичка цел да показа на младежите имената и активността на тези български възрожденци и велики българи, които са оставили своя отпечатък в основаването, израстването и просперитета на нашата страна. Това е един урок по българщина, тъй като не може да си позволим още и още генерации да не знаят кои са нашите будители и какво честваме на 1 ноември. С тези няколко думи ръководителят на плана доцент Кирчо Атанасов стартира доклада за миналото 7-мо издание през образователната 2016-2017 година. Той показа, че през тази година са съумели да се разширят географски, защото за първа година присъединяване е взело и учебно заведение от Варна, с изключение на учебните заведения от Пловдивска и Пазарджишка област. 115 възпитаници са взели участие самостоятелно посредством стихотворение, рисунка или есе през годината, а общо за 7-те години на плана над 63 хиляди възпитаници са били част от плана, добави още доцент Атанасов.

Той заяви, че за първи път тази година ще изнесат плана отвън учебно заведение и класните стаи. Предвиждаме да отбележим празника на Народните будители – 1 ноември със специфичен урок във фоаето на Мол Марково тепе.

Стана ясно, че след получено позволение духовият оркестър на Пловдивският гарнизон също ще се включи в самодейността. Съобщението бе направено персонално от бригаден военачалник Явор Матеев, пълководец на 68-ма бригада „ Специални сили “ който също бе измежду формалните посетители на старта на следващото издание на „ Народните будители и Аз “, което тази година е под патронажа на президента Румен Радев. Сред тях бяха също и зам.-областният шеф инж. Петър Петров, Янка Такева, ръководител на Синдиката на българските учители, доста преподаватели в учебните заведения и университетите.
 Изнасят в мола „ Народните будители и аз “  Изнасят в мола „ Народните будители и аз “  Изнасят в мола „ Народните будители и аз “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР