Осмото издание на Националното състезание за креативни умения Varna Spaghetti

...
Осмото издание на Националното състезание за креативни умения Varna Spaghetti
Коментари Харесай

12 ученически отбора ще строят кули от спагети в национално състезание за креативни умения

Осмото издание на Националното съревнование за изобретателни умения " Varna Spaghetti Engineering " ще се организира на 31 март и 1 април 2023 година Организатор и хазаин на събитието е катедра „ Строителство на здания и уреди “ на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър ". Екипът на надпреварата е притежател на Награда „ Варна “ за 2019 година

Националното съревнование Varna Spaghetti Engineering е един от най-успешните формати за провокиране на ексцентричното мислене и въображение на младежите. Катедра „ Строителство на здания и уреди “ на Варненския свободен университет ще събере на едно място възпитаници от професионалните гимназии по архитектура, строителство и геодезия, студенти от ВСУ „ Черноризец Храбър ” и експерти от строителния отрасъл, за основаването на неповторими структури от спагети, като предизвика креативност, досетливост, отборен дух и дружно с това развива интереса към специалността на строителя.

Тази година присъединяване в надпреварата ще вземат 12 училищен тима от водещите професионални гимназии по архитектура, строителство и геодезия в страната, които ще мерят познания и сили в основаването на кули от спагети. Варна ще бъде показана от три тима, с по два са София, Пловдив, Стара Загора и Велико Търново, а Шумен и Бургас - с по един. Ментори на тимовете ще бъдат 12 студенти на Варненския свободен университет - второкурсници в компетентност и третокурсници от компетентност.

Всяка от спортните групи ще разполага с основа за структура, два пакета спагети, 10 пръчки силикон и револвери за него, транспортир, линия, макетен нож и два часа, с цел да сътвори своя макет. Кулите ще бъдат оценени от петчленно жури по височина, стойност - отношението на височината на кулата към обиколката на най-широката й част, изгодност, резистентност и креативност.

По традиция сътрудниците, подкрепящи плана са Камарата на строителите в България и Камарата на инженерите в капиталовото планиране. Тази година събитието е подкрепено и от „ Планекс “ ООД, „ Савимекс “ - " Златен клас " и „ Хидрострой “ АД. Вестник " Строител " - формалното издание на Камарата на строителите в България, е медиен сътрудник на събитието. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР