Осмият конгрес на Българското дружество по белодробни болести ще се

...
Осмият конгрес на Българското дружество по белодробни болести ще се
Коментари Харесай

Световни имена в пулмологията на конгрес на Българското дружество по белодробни болести

Осмият конгрес на Българското сдружение по белодробни заболявания ще се организира от 13 до 16 октомври 2022 година в хотел “Интернационал " на Златни пясъци край Варна. Най-високият конгрес на българските пулмолози ще заключи техните научни достижения в региона на лекуването на Covid и пост Covid синдром, ще прегледа и обичайно значими за общността тематики като актуалните способи на лекуване на туберкулоза и астма.

Изтъкнати представители на пулмологичната общественост от Европа, Съединени американски щати и Канада одобриха поканата на УС на Българското сдружение по белодробни заболявания (БДББ) за присъединяване във форума. Сред тях са високо уважаваните откриватели проф. Майкъл Нидерман (Michael Niederman), проф. Маркос Рестрепо (Marcos Restrepo), проф. Луи Филип Буле (Louis Philippe Boulet), проф. Саломон (Сами) Суиса (Salomon Suissa), проф. Алберто Папи (Alberto Papi), проф. Дейвид Джаксън (David Jackson), проф. Улрих Костабел.

Специален посетител ще бъде и актуалният общоприет секретар на Европейското респираторно сдружение (мандат 2019-2022) Йоанна Хоростовска (Joanna Chorostowska), която беше впечатлена от активността на българското сдружение по време на честването на 110-годишнината от основаването му и продължава да се интересува живо от достиженията на българските пулмолози.

Проф. Майкъл Нидерман е от отдела за биомедицински проучвания и здравната школа на Университета Корнел (Weill Cornell Medicine) в Ню Йорк. Проф. Маркос Рестрепо е асоцииран програмен шеф на програмата за пулмонална и сериозна здравна помощ в Научния център за здравето в Университета на Тексас в Сан Антонио. Проф. Луи Филип Буле е пулмолог в Института по пулмология и кардиология на Квебек към Университета " Лавал “. Според Expertscape, той заема четвърто място в света и второ в Канада в ранглистата на специалистите по астма. Проф. Сами Суиса е шеф на Центъра по клинична епидемиология в института Lady Davis към Jewish General Hospital в Монреал и професор в университета Макгил. Проф. Алберто Папи е от Университета във Ферара. Проф. Дейвид Джаксън е съветник при тежка астма и еозинофилни белодробни заболявания и клиничен шеф на Guy`s Severe Asthma Centre at Guy`s Hospital King`s College London. Проф. Улрих Костабел е президент на Световната асоциация по саркоидоза и други грануломатози (World association of sarcoidosis and other granulomatous disorders – WASOG). От 1998 година е ръководител на групата за проучване на бронхоалвеоларен лаваж. Бил е основен редактор на Европейския респираторен вестник. Експерт номер едно за интерстициални заболявания в Европа и водещ специалист в света.

По време на Осмия конгрес на БДББ ще се организира и ревю, на което фармацевтични компании ще покажат най-новите си артикули в региона на белодробното здраве.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР