Осмият ден от световното първенство предлага три много интересни мача,

...
Осмият ден от световното първенство предлага три много интересни мача,
Коментари Харесай

Днес на световното: Аржентина няма право на грешка в сблъсъка с Хърватия

Осмият ден от международното състезание предлага три доста забавни мача, които имат директна връзка към борбата за класирането на осминафиналите. От 15 часа Дания посреща Австралия на " Космос сцена " в Самара, в 18 часа в Екатеринбург играят Франция и Перу, а денят приключва с най-интересния мач - Аржентина против Хърватия, който е в 21 ч.

Двата отбора, считани за любимци в група D, се изправят един против различен, сложени в друга обстановка. Финалистът отпреди четири години е опрян до стената и няма право на нова неточност след непредвиденото тъждество с Исландия в първия си дуел.

Със единствено точка дотук Аржентина би трябвало да гони наложителна победа, с цел да се върне в борбата за класиране на осминафиналите. Срещу аржентинците ще се изправят хърватите, които започнаха с победа 2:0 против Нигерия и демонстрираха доста уверена игра. " Шахматистите " също се надяват на победа, с цел да си подсигуряват класиране напред. Хърватия не е прескачала груповата фаза от дебютното си присъединяване през 1998 година

След равния с Исландия селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли беше подложен на огромни рецензии. Заради неподходящия резултат се чака той да направи доста промени, като по всяка възможност Аржентина ще играе с трима централни бранители. Според медиите в Аржентина Маркос Рохо, Анхел ди Мария и Лукас Билия ще останат отвън отбора.

Основната въпросителна в аржентинския тим е обвързвана с Лионел Меси, който изпусна дузпа против Исландия. Звездата на " гаучосите " също беше подложен на рецензии, само че получи поддръжка от легендата Диего Марадона.

 Според Марадона Меси ще поведе Аржентина.
© Reuters

Според Марадона Меси ще поведе Аржентина.

" Аз пропуснах пет дузпи подред, само че това не ми попречи да продължа да съм Марадона. Лео ще се възвърне и ще поведе Аржентина там, където ѝ е мястото. Загубените две точки не бяха поради Меси, а поради треньора и метода ни на игра ", сподели Марадона.

Хърватите би трябвало да покажат по какъв начин е повлиял абсурдът в техния лагер, при който нападателят Никола Калинич беше изпратен назад у дома, откакто отхвърли да влезе като запаса против Нигерия. В исторически проект " шахматистите " имат единствено една победа против Аржентина, която пристигна през 2006 година (3:2) в контрола.

При победа в Нижни Новгород хърватите ще си обезпечат класиране напред.

 Хърватия стартира решително на международното.
© Reuters

Хърватия стартира решително на международното.

Двата отбора се срещнаха и на международното състезание през 1998 година, когато Аржентина победи с 1:0 в групата, само че след това Хърватия направи пробив и приключи трети.

Франция и Дания се устремяват към осминафиналите

Поредният ден от конкуренцията ще предложи и двата мача от група С – Дания против Австралия и Франция – Перу. Интригата е дали датчани и французи ще вземат втора победа и ще съумеят да си подсигуряват предварително класиране на осминафиналите.

В първия си мач Дания победи доста мъчно Перу, макар че беше тотално надигран от южноамериканците. С гол на Юсуф Поулсен обаче " Червения динамит " стигна до 1:0 и взе преимущество в групата. Сега обаче датчаните срещат нов твърд отбор като Австралия.

" Кенгурата " сътвориха огромни проблеми на Франция в първата среща, само че изгубиха след дузпа и автогол на Азиз Бехич. Селекционерът Берт ван Марвайк пожела тимът му да покаже по-активна игра в предни позиции, като съгласно него единствено по този начин Австралия ще има късмет против Дания.

 При още една победа Дания ще бъде сигурен осминафиналист.
© Reuters

При още една победа Дания ще бъде сигурен осминафиналист.

Опитният експерт даже даде за образец държанието на Перу. При нова победа на датчаните пък те ще си обезпечат класиране напред. " Червения динамит " непроменяемо взе участие във етапа на елиминациите на всяко международно като се изключи 2010 година, когато отпадна в групите.

Отборът на Перу пък се изправя против огромния любимец Франция в търсене на първа победа на международни финали от 40 години. Селекционерът на " инките " Рикардо Гарека разгласи, че тимът му не се тормози от мощния противник.

" Срещу Дания играхме добре и не губим убеденост. Ще продължим да играем със самочувствие и се надяваме, че това ще ни даде триумф. Разбира се, няма да се увличаме в лекомислени офанзиви ", сподели треньорът.

Очаква се в мача да стартира и огромната звезда Хосе Паоло Гереро.

За сметка на това Франция беше подложена на рецензии макар успеха. Критичен беше и селекционерът Дидие Дешан, най-много към звездата на тима Антоан Гризман.

 Днес на международното: Аржентина няма право на неточност в конфликта с Хърватия
© Reuters

" Той би трябвало да бъде замесен допълнително дейности по време на мача, само че Антоан е състезател, който е доста интелигентен и знае какво тъкмо би трябвало да поправя. Всички сме уверени, че ще изглеждаме по-добре в срещата ", сподели Дешан.

Всички срещи от международното можете да гледате във почитател зоната на мястото на някогашния стадион " Юнак ".

Какво би трябвало да знаете за международното
Пълна стратегия на международното и къде ще се излъчват мачовете: вижте тук
Кои са любимците: Бразилия против европейските тимове
Кои са стадионите: четете тук
Кои са футболистите, които могат да впечатлят: четете тук
Гласът на бизнеса и спонсорите: четете тук
Какво чака българският бизнес около международното: четете тук
Кои са топките от международните шампионати: разгледайте галерията
Кой е по-по-най измежду състезателите и тимовете: разгледайте графиките

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (257)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР