Осмислянето и интелигентното прилагане на умните софтуерни платформи и блокчейн

...
Осмислянето и интелигентното прилагане на умните софтуерни платформи и блокчейн
Коментари Харесай

Отвореният енергиен пазар: топ 10 тенденции за 2019 г.

Осмислянето и интелигентното използване на умните софтуерни платформи и блокчейн технологиите, както и киберсигурността са изправени пред редица провокации

Пред енергийния бранш има огромен капацитет да последва водещата роля на банковия бранш и да направи промени, които внезапно понижават неговата трудност

Киберсигурността, умните софтуерни платформи, блокчейн – това от дълго време не са понятия „ запазена марка “ на ИКТ промишлеността. Развитието на енергийните системи в световен мащаб ще е все по-зависимо от тези технологии.

Осмислянето и интелигентното им използване обаче са изправени пред редица провокации. Ето какво предвиждат енергийните специалисти за 2019 година в светлината на софтуерното развиване на сектора.

1. Енергийно ръководство

Търсенето на по-задълбочен и по-непосредствен „ взор “ в потреблението на сила ще продължи, защото възходящата конвергенция на данните потвърждава своята стойност за все по-голям брой консуматори на сила. Производството и промишлеността, обичайните водачи в ръководството на силата, ще се окажат обединени дружно с разнообразни други браншове, поради навлизането на нови стандарти за отчитане и ръководство.

2. Киберсигурност

Тъй като киберсигурността става все по-значима част от всекидневието, безпокойството ще нараства, защото от ден на ден организации осъзнават и правят оценка риска за себе си – наред със заканите за доставчиците и за мрежите. Нарастващата информираност ще измести фокуса на полемиките от ден на ден от технологиите към ръководството. Това ще докара до по-добро схващане за типовете офанзиви, които могат да разрушат енергийните услуги на доста равнища, от сигурността на данните до инфраструктурата.

3. Геополитика

Не е изненада, че неустойчивостта в световните енергийни връзки ще продължи да въздейства на международния енергиен комплекс след 2018 година, когато пазарите на нефт доближиха четиригодишен пик. Повишената трудност на геополитическия климат през последните години ще бъде в съзнанието на доста коментатори на прага на 2019 година – година, която ще включва кулминационната точка на Брекзит и третата година от президентството на американския президент Доналд Тръмп.

4. Съответствие

Съблюдаването на регулациите ще бъде приоритет за доста организации през 2019 година Европейски Съюз вкарва в деяние редица нови стандарти и критерии, свързани основно с енергийната успеваемост, които ще би трябвало да се спазят.

5. Отворена сила

Съществува огромен капацитет пред енергийния бранш да последва водещата роля на банковия бранш и да направи промени, които внезапно понижават неговата трудност. Неотдавнашен отчет на Федерацията на дребните компании във Англия сподели, че понастоящем полемиката „ Отворена енергетика “ е ориентирана към МСП и потребителските пазари.

През 2019 година тази полемика би трябвало да се отвори за „ по-архаичните “ и по-големите търговски консуматори. Данните и стандартизираните механизми за продан обаче в действителност напредват и евентуално ще изискат смяна в нормативната уредба, която да подсигурява смяната.

6. Диверсификация на енергийните технологии

Въвеждането на технологии за подкрепяне на пазаруването, предлагането и ръководството на силата ще се форсира и то у компании от всевъзможен мащаб, защото нововъведенията на потребителско равнище напредват. Разговорът по отношение на тези технологии пък ще стане по-сложен. Ще продължат да се роят оферти, включващи интегрирани платформи, технологии или услуги.

7. Бурно развиване на „ Търсене-Предлагане “

2019 евентуално ще е годината на най-ускорено развиване на системите вид „ Търсене-Предлагане “, защото тласъците са налице за от ден на ден организации, а технологията се развива и към този момент доближава ново равнище на автоматизация. Потенциалът за икономисване на сила, понижаване на въглеродните излъчвания и обезпечаване на доходи за сдруженията посредством понижаване на търсенето ще доведат до цялостни промени в енергийния бранш.

8. ВЕИ и корпоративната обществена отговорност

Необходимостта фирмите да слагат КСО в центъра на своята просвета ще става все по-важна. Устойчивостта ще се трансформира в съществена цел на доста компании. Енергийната успеваемост ще е в сърцето на тази смяна. Нарастващата наклонност потребителите да избират устойчивите артикули и услуги ще трансформира устойчивия бизнес в нещо, което се възприема като всекидневно. Принос за това ще има навлизането на младежите при управническите позиции.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР