Осми ден продължава издирването на заподозрения за две убийства в

...
Осми ден продължава издирването на заподозрения за две убийства в
Коментари Харесай

Полицията пази „потенциални жертви“ на издирвания Стоян Зайков

Осми ден продължава издирването на обвинения за две убийства в Костенец Стоян Зайков.
Няколко души в града са сложени под полицейска защита и са преместени от домовете им от съображения за сигурност, сподели пред публицисти в Народното събрание вътрешният министър Младен Маринов. Има учредения да се счита, че те са застрашени от дейности на търсения, уточни Маринов и посочи, че някои от тях са били в конфликтни връзки със обвинения, а други са родственици на убитата някогашна другарка на Зайков.
Той изясни, че "работата върви в няколко направления - интервенция по директно търсене на възможния причинител и лицето, което се укрива Зайков ".
Другата посока са оперативно-издирвателни мероприятия - разбор на информация, работа с лица, които вероятно биха попаднали в графата "застрашени ", към избрани лица към този момент са подхванати съответните ограничения за отбрана, някои даже са делокализирани, тъй че да подсигуряваме тяхната сигурност, добави министърът. В момента се прави по-мащабна полицейска интервенция в Костенец, означи Маринов.
Вътрешният министър удостовери, че домът на братовчеда на Зайков - Валентин Петров, който пет дни след първото ликвидиране, бе открит мъртъв у тях, не е тестван от полицията преди убийството. Полицаите не са били позволени от Петров, за това са тествани единствено селскостопански постройки към къщата, до които е имало достъп.
Министърът уточни, че се работи с екип психолози, които на база на постъпващата информация вършат психопрофил на лицето. Затова не е изключено и се ревизира опцията Стоян Зайков да е напуснал Костенец и региона. Още при първото ликвидиране той е разгласен за общодържавно търсене, всички гранични пунктове са предизвестени, в подготвеност са, до този миг няма данни Зайков да е напуснал страната, увери Маринов.
Полицейската интервенция в Костенец по издирването на Зайков продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР