Оскърбленията от страна на Реджеп Ердоган по адрес на Еманюел

...
Оскърбленията от страна на Реджеп Ердоган по адрес на Еманюел
Коментари Харесай

FAZ: За разлика от Путин, Макрон няма да дочака извинения от Ердоган

Оскърбленията от страна на Реджеп Ердоган по адрес на Еманюел Макрон не са неверни сметки, написа журналистът Райнер Херман в публикацията си за Frankfurter Allgemeine.

Зад тях стои невъзмутимо изчисление: като нагнетява връзките с Париж, Ердоган желае да завоюва точки на вътрешната сцена, предвид на обстоятелството, че доста турски жители намерено не харесват Франция.

Отзоваването на френския дипломат от Анкара беше вярното решение, написа журналистът Райнер Херман в публикацията си за Frankfurter Allgemeine. Това е подобаващ отговор на обидата от страна на Реджеп Ердоган, който съобщи, че Еманюел Макрон би трябвало да се подложи на психиатричен обзор и да ревизира психологичното си положение.

Правителството на Германия би могло да изрази своята взаимност с Франция, като отзове посланика си в Турция за съвещания, само че Берлин се ограничи с изказванието, че изказването на Ердоган към Макрон е „ недопустимо “, отбелязва създателят. Ердоган обаче не се успокои и добави още масло в огъня, призовавайки към протест на френските артикули.

В същото време провокациите на Ердоган не са гафове: зад тях стои невъзмутимо изчисление, отбелязва Херман. Турският президент знае, че като нагнетява връзките с Франция, той може да завоюва спомагателни политически точки на вътрешната сцена. Факт е, че доста турци възприемат Франция отрицателно заради наличието там на авторитетно арменско лоби и голям брой кюрди.

Както написа създателят, Ердоган е подготвен да премине към дълготрайна рецесия в връзките с Европа. Изпитващата проблеми турска стопанска система се нуждае от рационализация на Митническия съюз с Европейски Съюз, само че това няма да стане без извиненията на Ердоган по адрес на Макрон. Херман отбелязва, че Ердоган единствено един път се извини на различен президент: на Владимир Путин през 2016 година, откакто Турция смъкна съветския военен аероплан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР