„Осиновявай, не купувай!”. С това мото приютите за кучета в

...
„Осиновявай, не купувай!”. С това мото приютите за кучета в
Коментари Харесай

Чужденци осиновяват най-често софийските бездомни кучета

„ Осиновявай, не купувай!”. С това мото приютите за кучета в София призоват хората да си вземат домакински любим, съобщи NOVA.

Предстои 23 четириноги да тръгнат към чужбина до края на май.

„ Интересното е, че единствените условия са кучетата да бъдат здрави. Изобщо нямат желания да бъдат от избрана порода, да бъдат дребни, да бъдат огромни. За тях е почтено да дадат късмет на едно възрастно куче да изкара старините си в дом, на топло, с любящо семейство.”, споделя Веселин Асенов, шеф на общинско дружество „ Екоравновесие”.

Има обаче други 1800 зад решетки в София, които чакат своите хора.

„ Отново желаеме да разпространяваме осиновяването на кучета от приютите, а не закупуването през интернет или нелицензирани обекти, тъй като по този метод подтикваме една неразбираема търговия с животни”, безапелационен е Веселин Асенов.

Най-много си остават осиновителите от чужбина. Преди да срещнат новите си стопани, кучетата от кафези имат потребност от непрекъснати грижи. Над 100 са доброволците, които оказват помощ непрекъснато в приютите в София. Винаги обаче има потребност от още, с цел да се социализират кучетата.

„ Винаги би било добре от ден на ден хора да посещават приютите, да разпространяват идеите за осиновяване на кучета, тъй че вратите на приютите се отворени, всеки е добре дошъл”, показва Асенов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР