Осигуряването на вода за Перник през София ще струва 26

...
Осигуряването на вода за Перник през София ще струва 26
Коментари Харесай

Осигуряването на вода за Перник през София ще струва 26 млн. лева

Осигуряването на вода за Перник през София ще коства 26 млн. лв.. Това стана ясно от изявление на премиера по време на държавното съвещание. Парите са за построяването на помпена станция и нов тръбопровод за бедстващия град. Борисов подреди работата по построяването на тръбата да стартира незабавно и да завърши до 30 дни.

Днешното държавно съвещание стартира с рецесията в Перник. Премиерът Бойко Борисов заяви, че водопреносните тръби към този момент пътуват за града. С тях ще се построи тръбопровод дълъг 13,5 км от село Мало Бучино до пернишкия кв. " Мошино ".

Бойко Борисов, министър-председател: Днес следобед-утре, започвайте да копаете траншеите. Първите два километра тръби пътуват, ще са тук до няколко дни. Да не губим часове, не дни в строителството. Така че от през днешния ден действайте с цялостни сили.
Според специалисти планът за Перник мъчно може да бъде приключен за по-малко от 2 месеца. Кметът на миньорския град Станислав Владимиров съобщи, че за това са нужни 45 дни.

Премиерът разяснява обвиняванията, че тръбите и водопроводите в пернишко са над 70 години.

Бойко Борисов: Това, че 70 години не е ремонтирано ще ни коства 60 милиона за Перник, в допълнение, отвън водните цикли. Но ние ще го създадем.
Бойко Борисов разпореди на енергийния министър Теменужка Петкова да ревизира за 2 ВЕЦ-а, за които има сигнали, че работят незаконно през нощта. Това елементарно може да се ревизира през електроенергийния систематичен оператор, съобщи министър председателят. Ако е по този начин, ВЕЦ-овете ще бъдат затворени.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР