Осигуряване на границите на ЕС е един от приоритетите на

...
Осигуряване на границите на ЕС е един от приоритетите на
Коментари Харесай

Евродепутати инспектираха ГКПП Капитан Андреево

Осигуряване на границите на Европейски Съюз е един от целите на Европейски Съюз. Екологичен потенциал има своята роля на контролираща институция, това е либерален надзор. Ролята на Фронтекс е роля на координатор. Това стана ясно от думите на Мари-Кристин Вержиа след визитата на членовете на Комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи към Екологичен потенциал. Членовете на комисията са посетили Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", центъра за бежанци в Любимец. Целта е била запознаване със съдействието сред Фронтекс и България.

" Равносметката от визитата е позитивна. Получихме отговори на поставените въпроси. Като цяло имахме богат продан на информация. Установихме, че има воля за подобрявяне. Подобрен е механизмът за подаване на тъжби и Фронтекс обясниха, че работят по това, както и се работи по измерение права на индивида ", съобщи френската евродепутатка.

Остават към момента въпроси като този за броя лица, които минават границата, изключително 24 часовият интервал за определяне на самоличността им, както и какво става по центровете, посочи Вержиа.

" Притеснени сме от полицейското съдействие с Турция, изключително във връзка с лицата, които желаят леговище в Европейски Съюз ", добави тя.

Вержиа посочи, че желаят да са сигурни, че когато турски жители изискат леговище в Европа, ще го имат.

За Екологичен потенциал е значимо България и Румъния да се причислят към Шенген, безапелационна беше Вержиа.

Евродепутатът Емил Радев съобщи, че са съумели да видят по какъв начин работи системата, по какъв начин се открива подправен паспорт, протичане на патрулни задачи по зелената граница. Визитата е съвпаднала със задържането на почитан член на ИДИЛ, посочи Радев.

" Доказахме, че охраняваме добре европейската граница ", безапелационен беше българският евродепутат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР