Осигуряване на финансова стабилност в небанковия финансов сектор чрез повече

...
Осигуряване на финансова стабилност в небанковия финансов сектор чрез повече
Коментари Харесай

Бюджетната комисия изслуша кандидатите за зам.-председатели на финансовия регулатор

Осигуряване на финансова непоклатимост в небанковия финансов бранш посредством повече надзор, хармонизация на регулаторната рамка с европейското законодателство и връзка с браншовите организации и потребителите. Това е целта, към който обявиха, че ще се придържат в работата си номинираните за заместник-председатели на Комисията за финансов контрол (КФН) Мария Филипова и Илияна Христова, заяви " Капитал " откакто двете бяха показани пред депутатите в парламентарната комисия по бюджет и финанси през днешния ден.

Предстои препоръчаните от новия ръководител на КФН Бойко Атанасов за негови заместнички да бъдат гласувани в пленарната зала.

В изявлението си пред депутатите Филипова се разгласи за още по-твърд курс към нелицензираните капиталови медиатори, опитващи да работят на българския пазар, и съобщи подготвеност да търси съдействие с интернационалните институции за отбрана на финансовия пазар и потребителите от негативи, свързани с излизането на Англия от Европейския съюз.

Кандидатът за началник на застрахователния контрол Илиана Христова също се ангажира с по-голям надзор в бранша. Като дълготраен шеф на Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в София тя подчертава върху нуждата от предпазен надзор на застрахователите за попречване в зародиш на рецесии като тази с кипърския " Олимпик " и мониторинга на България в системата за застраховки в чужбина " Зелена карта ". Според нея потребителите на застрахователни услуги се нуждаят от осведомителни акции, тъй като не всички са наясно какво точно заплащат, изключително по наложителните полици.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР