Осигурителни вноски няма да се изчисляват и да се внасят

...
Осигурителни вноски няма да се изчисляват и да се внасят
Коментари Харесай

И е-ваучерите се освобождават от осигурителни вноски

Осигурителни вноски няма да се пресмятат и да се внасят върху средствата, предоставени под формата на ваучери за храна освен на книжен, само че и на електронен притежател. Проектът за промени в Наредбата за приходите, върху които се дължат осигуровки към този момент е качен за разискване в портала за публични съвещания на Министерския съвет.
Приемането на промяната се постанова, с цел да се синхронизира Наредбата с новите законови разпореждания, защото сега освобождение от осигурителни вноски има единствено за хартиените ваучери. Иначе още при приемането в Народното събрание на смяната в Закона за корпоративното подоходно облагане бе планувано е-ваучерите да бъдат освободени от налози и осигуровки до 200 лева на месец на чиновник, както е и с хартиените. Въпросната смяна в закона влезе в действие от 1 януари. В текста е очакван временен интервал за прекосяване напълно към ваучери за храна на електронен притежател от 1 юли, като до 30 юни ще може да се дават ваучери и на книжен притежател.
За 2024 година работодателите ще могат да дават на чиновниците си необлагаеми средства под формата на ваучери за храна до 200 лева на чиновник общо за 1.6 милиарда лева Ваучерите се употребяват главно в хранителни магазини и заведения за хранене. Хартиените ваучери ще са годни до изписания на тях период. Електронният ваучер ще наподобява на банкова карта или ще е напълно виртуален инструмент - мобилно приложение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР