Осигурено е финансирането за изграждане на жп връзката между гара

...
Осигурено е финансирането за изграждане на жп връзката между гара
Коментари Харесай

Влак ще свързва ЖП гарата и летището в Бургас

Осигурено е финансирането за създаване на жп връзката сред гара " Владимир Павлов “ в Бургас и летището на града, съобщи БГНЕС.

Трасето е част от плана за железопътен път сред Бургас и курорта Слънчев бряг. На този стадий обаче трен ще стига единствено до летището в квартал " Сарафово “. Съгласно графика за осъществяване на плана се чака в границите на 2023 година дейностите да бъдат изпълнени и разплатени.

" Същинските строителни действия по трасето включват създаване на почти 11 км единична електрифицирана железопътна линия сред жп гара Владимир Павлов и летище Бургас, 1 жп гара и 2 жп спирки по продължение на железопътния коловоз и 1 спирка на летище Бургас за улеснение на пасажерите, реализиране на пресичания с друга инфраструктура на две равнища и създаване на системи за сигнализация и телекомуникации. Индикативният бюджет възлиза на 104 млн. лева, който се възнамерява да бъде обезпечен по линия на стратегия " Транспортна свързаност” 2021-2027 година “, се показва в писмен отговор на депутатски въпрос на министъра на превоза Росен Желязков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР