Осигурени са необходимите количества газ до края на месец октомври.

...
Осигурени са необходимите количества газ до края на месец октомври.
Коментари Харесай

Газохранилището ни е вече пълно на 60%

„ Осигурени са нужните количества газ до края на месец октомври. Газохранилището ни е запълнено 60%. В Западна Европа са на по-високо равнище. ” Това разяснява Ивайло Найденов, изпълнителен шеф на Българската федерация на индустриалните енергийни потребители, пред Нова тв.

Според специалиста, сега Министерство на енергетиката посредством „ Булгаргаз ” прави всичко допустимо да се обезпечат нужните количества на рационални цени.

„ Освен това, към този момент има и понижаване на потреблението, което е подбудено от това, че цената е стопански непоносима. Много от предприятията, които могат да понижат количествата газ, които употребяват, го направиха. Други търсят благоприятни условия за прекосяване на различни горива, което обаче изисква промени в инсталациите, тъй че това не става от през днешния ден за на следващия ден, а изисква някакъв интервал от време. ", сподели Найденов.

Експертът уточни, че в случай че от 1 октомври проработи интерконекторът, се чака забележителен спад на цената на природния газ, защото тогава целият разполагаем газ от Азербайджан ще влиза на в началото контрактуваната ценова формула, която е индексирана към петролните артикули.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР