Още веднъж искам да потвърдя пълното освобождаване и прочистване на

...
Още веднъж искам да потвърдя пълното освобождаване и прочистване на
Коментари Харесай

Над 500 трупа на украински войници по улиците на Соледар

Още един път желая да потвърдя цялостното освобождение и пречистване на територията на Соледар от елементи на украинската войска, съобщи олигархът Евгений Пригожин, който е с основател на ЧВК " Вагнер ".

Той твърди, че в града са останали към 500 убити украински бойци.

„ Цивилните бяха изтеглени, украинските елементи, които не желаеха да се предадат, бяха унищожени. Целият град е посипан с трупове на украински бойци. За никакъв филантропичен кулоар не може да се приказва. Пристъпихме към почистване на шахтите “, прибавя съветският олигарх.

Междувременно военният специалист Борис Рожин разкри, че село Опитно в южните околности на Бахмут, за което от няколко месеца се водеха боеве, е минало под контрола на ЧВК " Вагнер ". В самия град не престават боевете в югоизточните квартали на града и в индустриалната зона.

Украинският президент Володимир Зеленски пък съобщи, че борбата за град Соледар в продължава.

Украински военни настояват, че градът не е паднал, оповестява Българска национална телевизия.

От съветското министерство на защитата твърдяха, че техни въздушнодесантни подразделения " са блокирали Соледар от северната и южната част на града ".

Високопоставен консултант на украинския президент дефинира борбите за Соледар и Бахмут като най-кървавите от началото на войната.

Украинската осведомителна организация УНiАН цитира военният специалист, полковник от Въоръжените сили на Украйна в запаса Роман Свитан съгласно който съветските окупационни войски няма да съумеят да обкръжат и завладяват Соледар.

В коментар за украинският Канал 24 Свитан означи, че изказванията, че украинската войска в Соледар е обкръжена, са част от психическите интервенции на врага.

" Руснаците през последните няколко месеца не можаха да намерят аргументи да оправдаят мобилизацията. Нямаше победа, по тази причина окупаторите избраха подобен дребен град - Соледар. Следователно това е по-скоро осведомителна акция за съветската аудитория “, изясни специалистът.

В телеграм обаче са оповестени злокобни фотоси на разстреляни в центъра на Соледар украински бойци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР