Още в ранни зори в неделя президентът Доналд Тръмп атакува

...
Още в ранни зори в неделя президентът Доналд Тръмп атакува
Коментари Харесай

Тръмп се нахвърли срещу ФБР с цяла тирада тиутове


Още в ранни зори в неделя президентът Доналд Тръмп нападна Федерално бюро за следствие (ФБР) в поредност туитове, с които още веднъж отхвърля да е желал от някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми да спре следствието против срещу някогашния му консултант по националната сигурност Майкъл Флин.

Флин стана първият член от администрацията на Тръмп, който се призна за отговорен в границите на следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за интервенция на Русия в президентските избори предходната година. Президентът отхвърля екипът му да е заговорничил с Русия, с цел да завоюва той изборите.

Тирадите на Тръмп в обществената мрежа не стопират втори ден, откакто в петък Флин се призна, че е лъгал ФБР за контактите си с съветския дипломат в интервала преди президентът да встъпи в служба. Още трима някогашни съветници на Тръмп са с повдигнати обвинявания в границите на следствието.

Тръмп уволни някогашния началник на ФБР Джеймс Коми през май т.г.

" Аз в никакъв случай не съм молил Коми да спре да проверява Флин. Просто още една Фалшива Новина, покриваща друга неистина на Коми ", написа президентът.

При чуване в Сената при започване на юни някогашният шеф на ФБР Джеймс Коми съобщи, че Доналд Тръмп персонално е изискал от него да спре следствието против Флин.

Майкъл Флин съобщи в петък, че сътрудничи на следствието на Мълър за възможна съветска интервенция в американските избори. Той се призна за отговорен по обвиняванията, в подмяна на което му е препоръчано понижена присъда от шест месеца, съобщи БиБиСи.

Според анализатори договорката е индикация, че Тръмп има уличаваща информация за един или повече високопоставени членове от екипа на Тръмп.

В събота той атакува Министерството на правораздаването за неприятно извършеното следствие за частния имейл сървър на Хилари Клинтън, като в това време ведомството " незаслужено " се съсредоточило върху неговия някогашен консултант Майкъл Флин.

В последвалата дрънканица в неделя рано сутринта президентът упрекна и телевизия Ей Би Си Нюз в " ужасяващо неопределено и непочтено отразяване ", поради излъчен предходния ден погрешен материал за Майкъл Флин. Преди това малкия екран се извини на феновете за " сериозната неточност " на своя кореспондент главен проверяващ кореспондент Брайън Рос и го в профил от работа за четири седмици без възнаграждение.

Първоначално Рос заяви, че по време на предизборната си акция Тръмп е наредил на Флин да влезе в контакт с руснаците. Впоследствие Рос посочи известието си, като сподели, че съгласно източника му Тръмп към този момент като определен за президент бил споделил на Флин да влезе по отношение на руснаците по отношение на взаимната битка с " Ислямска страна ".

Тръмп също така написа, че репутацията на ФБР е станала " на пух и прахуляк - най-лошата в Историята! " и увери: " ние ще я направи още веднъж страхотна ", съобщи Асошиейтед прес.

Така той отвърна на известия, че деец от ФБР - сътрудник на контраразузнаването - е бил отхвърлен от екипа на специфичния прокурор Робърт Мълър, проверяващ съветска интервенция в американските избори, поради сериозни към Тръмп есемеси.

Тръмп написа, че отстраненият сътрудник бил " Безнравствен (не, доста нечестен?) ". Президентът загатна също, че организацията се нуждае от фрапантна смяна под управлението на новия шеф Кристофър Рей.

Агентът работел по следствието за употребен от Хилари Клинтън частен имейл за служебни цели, до момента в който тя беше държавен секретар.

През уикенда стана известно, че Мълър, който е някогашен шеф на ФБР, през лятото е отстранил сътрудник от следствие, откакто се схванало, че в свои есемеси той е изказвал рецензии към Тръмп.

Президентът разяснява засегнат в Туитър: " Доклад: Агент на ФБР, който е анти-Тръмп, води следствие за имейлите на Клинтан. Сега всичко стартира да придобива смисъл! "

Говорител на Мълър сподели, че служителят е бил отхвърлен от проверяващия екип незабавно откакто са били разкрити писани от него есемеси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР